Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Future builders day

Future Builders Day

Future Builders Day is dé dag waarop docenten, studenten en bedrijfsleven samenkomen. Deelnemers kijken samen naar de toekomst, kunnen de nieuwste innovaties in de praktijk ervaren en elkaar leren kennen. In 2024 is Future Builders Day op dinsdag 19 november!

Wanneer is de volgende editie van Future Builders Day?

De volgende editie van Future Builders Day is op dinsdag 19 november 2024!

Terugblik Future Builders Day 2023

Al ruim voor de start stroomt de Fokker Terminal in Den Haag op donderdag 20 april vol met bouw- en infrastudenten en hun docenten. Aanwezige bedrijven staan deze derde editie van Future Builders Day te popelen om nieuwsgierig talent kennis te laten maken met hun inspirerende innovaties op het gebied van onder andere circulariteit, efficiency en duurzaamheid. En het is dringen bij alle verschillende workshops, stands en de boksring.

Op de beursvloer is het dringen bij het uitproberen van alle technologische innovaties. Spot de Robohond, onderwaterdrones en zelf met VR ontwerpen zijn uiteraard populair, maar hoe je bouwt met hennep of plastic wekt net zoveel interesse. De interesse voor de techniek verbindt ook om makkelijk een praatje te maken en – heel ouderwets – kaartjes uit te wisselen voor een stage- of toekomstige werkplek.

Bij de boksring wordt het vechten voor een plekje als GLORY Heavyweight World Champion Kickboxing, Rico Verhoeven zijn keynote verzorgd.  Met zijn verhaal weet hij jongeren te boeien focus te houden op je persoonlijke doelen. Hij deelt daarnaast hoe hij weerstand gebruikt om verder te komen. Zijn verhaal past perfect bij de bezoekers, de sector en de energie van de dag.

Over ons

Future Builders Day en het Future Builders platform zijn initiatieven van Bouwend Nederland. Bouwend Nederland verbindt en versterkt de bouw en infra. Met ongeveer 4600 aangesloten bouwbedrijven zijn wij de grootste ondernemersorganisatie in de bouw. De vereniging helpt via haar initiatieven voor branche-ontwikkeling lidbedrijven tijdig in te spelen op onderwerpen als duurzaamheid, digitalisering, innovatie en we maken ons hard voor het behoud en de instroom van voldoende (vak)krachten voor de sector. Future Builders Day wordt mede gefinancierd vanuit de meerjarenprogramma’s DuurzaamheidToekomst van Werk en Vernieuwing van de sector.