Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Algemeen directeur fries heinis stapt van bouwend nederland over naar rai vereniging

Algemeen directeur Fries Heinis stapt van Bouwend Nederland over naar RAI Vereniging

Donderdag 21 maart 2024

Na bijna tien jaar vertrekt Fries Heinis (55) bij Bouwend Nederland. Op 1 augustus wordt hij de nieuwe algemeen directeur van RAI Vereniging. Hij volgt daar Olaf de Bruijn op die per 1 oktober met vroegpensioen gaat. Fries Heinis blijft tot 1 juli in functie en de zoektocht naar een opvolger is inmiddels gestart.

"Ik wil Fries bedanken voor de samenwerking en 10 jaar inzet voor onze leden en voor de bouw- en infrasector", zegt Arno Visser, voorzitter Bouwend Nederland. "Toen hij startte zat Nederland midden in een crisis en veel bouw- en infrabedrijven hadden het lastig. Fries hervormde de structuur van de organisatie succesvol en zorgde dat de stem van leden weer centraal kwam te staan. Onder zijn leiding heeft de bureauorganisatie de vereniging versterkt en steeg het aantal leden flink. Ook heeft hij de externe positionering van Bouwend Nederland verbeterd door nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan. Ik wens hem veel succes bij de RAI Vereniging.

Heinis kijkt terug op tien mooie jaren

"Ik kijk terug op tien mooie jaren in een prachtige sector. Ik heb honderden leden mogen bezoeken, zowel op kantoor als op de bouwplaats. Trots, passie en vakmanschap staan centraal bij alle bedrijven", aldus Heinis. "Bouwers zijn de onmisbare kracht achter de ontwikkeling en realisatie van (woning)bouwprojecten, de energietransitie en het bereikbaar houden van ons land. Ik ben trots op de mooie resultaten die ik samen met collega's, leden en bestuurders van Bouwend Nederland heb behaald en vond het een eer om met en voor ze te werken."

Richard Massar
Manager communicatie
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 16 juli 2024
Lennard Heij nieuwe algemeen directeur Bouwend Nederland

Het Dagelijks Bestuur van Bouwend Nederland stemde vandaag unaniem in met de benoeming van Lennard Heij (1977) tot algemeen directeur. Na een uitgebreid wervingstraject is Lennard geselecteerd om de directie en werkorganisatie te leiden. Juist met zijn bouwachtergrond kan hij het belang van de lidbedrijven in het oog houden en de bouw- en infrasector verder helpen versterken. Na het vertrek van Fries Heinis vervulde Lennard de rol al op interim basis.

Dinsdag 9 juli 2024
Oproep aan minister: maak schoon en voldoende water tot topprioriteit

AARDige Buren, Aedes, ANWB, Biohuis, Bouwend Nederland, Caring Farmers, Natuurmonumenten, Natuur & Milieu, NEPROM, Vereniging Eigen Huis en Vewin met hun achterban van ruim 6,5 miljoen Nederlanders en 5000 bedrijven en woningcorporaties roepen de nieuwe minister van Infrastructuur & Waterstaat Barry Madlener op om schoon, voldoende en betaalbaar water voor mens en natuur te waarborgen in het nieuwe regeringsprogramma. Dit initiatief komt voort uit de dringende noodzaak om waterkwaliteit en -beschikbaarheid in Nederland te verbeteren in het licht van groeiend watergebruik, toenemende vervuiling en klimaatverandering.

Dinsdag 2 juli 2024
Economische krimp en gemengde vooruitzichten in de bouwketen in voorjaar 2024

Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) heeft vandaag de Monitor Bouwketen Voorjaar 2024 gepubliceerd, waarin de recente economische ontwikkelingen en de stand van de conjunctuur binnen de bouwketen worden beschreven.