Logo Bouwend Nederland

Algemeen directeur Fries Heinis stapt van Bouwend Nederland over naar RAI Vereniging

Donderdag 21 maart 2024

Na bijna tien jaar vertrekt Fries Heinis (55) bij Bouwend Nederland. Op 1 augustus wordt hij de nieuwe algemeen directeur van RAI Vereniging. Hij volgt daar Olaf de Bruijn op die per 1 oktober met vroegpensioen gaat. Fries Heinis blijft tot 1 juli in functie en de zoektocht naar een opvolger is inmiddels gestart.

"Ik wil Fries bedanken voor de samenwerking en 10 jaar inzet voor onze leden en voor de bouw- en infrasector", zegt Arno Visser, voorzitter Bouwend Nederland. "Toen hij startte zat Nederland midden in een crisis en veel bouw- en infrabedrijven hadden het lastig. Fries hervormde de structuur van de organisatie succesvol en zorgde dat de stem van leden weer centraal kwam te staan. Onder zijn leiding heeft de bureauorganisatie de vereniging versterkt en steeg het aantal leden flink. Ook heeft hij de externe positionering van Bouwend Nederland verbeterd door nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan. Ik wens hem veel succes bij de RAI Vereniging.

Heinis kijkt terug op tien mooie jaren

"Ik kijk terug op tien mooie jaren in een prachtige sector. Ik heb honderden leden mogen bezoeken, zowel op kantoor als op de bouwplaats. Trots, passie en vakmanschap staan centraal bij alle bedrijven", aldus Heinis. "Bouwers zijn de onmisbare kracht achter de ontwikkeling en realisatie van (woning)bouwprojecten, de energietransitie en het bereikbaar houden van ons land. Ik ben trots op de mooie resultaten die ik samen met collega's, leden en bestuurders van Bouwend Nederland heb behaald en vond het een eer om met en voor ze te werken."

Richard Massar
Manager communicatie
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 9 april 2024
Tijdelijke opvolger benoemd voor vertrekkend directeur Fries Heinis

"Op 21 maart maakten we bekend dat Fries Heinis op 1 juli vertrekt bij Bouwend Nederland. Tot een opvolger gevonden is, wordt per deze datum een interim algemeen directeur aangesteld", zegt onze voorzitter Arno Visser. "We zijn blij dat voormalig lid van ons dagelijks bestuur Lennard Heij zijn taken tijdelijk zal overnemen. Deze ervaren bestuurder en directeur kent zowel de bureauorganisatie als veel van de leden. We kijken uit naar Lennard's komst en vertrouwen op een goede samenwerking."

Woensdag 20 maart 2024
Webinar Netcongestie en Aansluitproblematiek

Op 29 februari 2024 heeft de bureauorganisatie van Bouwend Nederland geïnteresseerde leden bijgepraat over de achtergronden en ontwikkelingen op het gebied van netcongestie en aansluitproblematiek en over wat Bouwend Nederland daarin vindt en doet.

Dinsdag 12 maart 2024
BNL Magazine #1: verwachtingen voor 2024

De eerste uitgave van BNL Magazine in 2024 is nu uit! Het verenigingsmagazine van Bouwend Nederland staat ook dit keer weer vol met achtergrondartikelen en andere ontwikkelingen die op de bouw en infra van toepassing zijn.