1. Home
  2. Nieuws
  3. Betonrenovatie emmabrug te alkmaar

Betonrenovatie Emmabrug te Alkmaar

Dinsdag 1 oktober 2024

De afdeling betontechniek van De Boer & De Groot civiele werken is in september 2024 gestart met fase 2 van de uitvoering van herstelwerkzaamheden aan de onderzijde van de Emmabrug in Alkmaar.

De werkzaamheden zijn uitgevoerd in opdracht van Stadswerk 072. De Emmabrug is een vaste betonnen verkeersbrug met twee brugbogen. 

De renovatie wordt in gedeelten uitgevoerd. In 2023 is het betonwerk onder beide looppaden gerenoveerd (fase 1). Tijdens de tweede fase zorgen we voor de renovatie van het middengedeelte van de twee brugbogen onder de rijbaan. 



Met behulp van onze Brokk slooprobot is het beton aan de onderzijde van de brug uitgehakt. Waar nodig is de wapening hersteld en daarna voorzien van een nieuwe laag spuitbeton. 

De brug kon tijdens de uitvoering van de werkzaamheden niet worden afgesloten voor het verkeer. Daarom is met behulp van (onder andere) rijplaten een overkluizing over de brug gerealiseerd om daarmee puntbelasting van het brugdek te voorkomen.

Charles Verheyen
Verenigingsmanager
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 8 oktober 2024
Betonversterking Bolswardervaartbrug te Harlingen

In opdracht van BAM is door de afdeling betontechniek van De Boer & De Groot civiele werken de draagconstructie van de Bolwardervaartbrug in Harlingen versterkt.

Donderdag 19 september 2024
Renovatie Watervallen kunstwerk in Zoetermeer

Op 5 augustus is Batec BV gestart met dit werk. Het is een grondige renovatie van een Watervallen-kunstwerk aan de Mathatma Gandhisingel in Zoetermeer.

Maandag 26 augustus 2024
Betonrenovatie toren voormalig PTT-gebouw Neherpark Leidschendam

Een mooi inkijkje in de renovatie van het voormalig PTT-gebouw.