1. Home
  2. Nieuws
  3. Betonversterking bolswardervaartbrug te harlingen

Betonversterking Bolswardervaartbrug te Harlingen

Dinsdag 8 oktober 2024

In opdracht van BAM is door de afdeling betontechniek van De Boer & De Groot civiele werken de draagconstructie van de Bolwardervaartbrug in Harlingen versterkt.

De werkzaamheden aan de brug over de Friese Elfstedenroute vielen samen met de uitvoering van asfaltonderhoud aan de Kimswerderweg en het verbeteren van de entree Harlingen-Zuid.

De betonnen schampranden van de verkeersbrug in de Kimswerderweg zijn door De Boer & De Groot verwijderd en vervangen voor een bredere variant. Dit ten behoeve van de verbetering van de draagconstructie van de brug. 

Ook onder de brug is gezorgd voor een structurele versterking. De betonnen draagliggers zijn geschuurd en voorzien van lijmwapening. De toepassing van deze lamellen zorgen er samen met de nieuwe schampranden voor dat de brug voldoet aan alle gestelde (nieuwe) constructie-eisen.

Het toepassen van lijmwapening is een zeer effectieve en relatief eenvoudige manier om de draagconstructie van bruggen te versterken. Een mooi voorbeeld van bruggen waarbij we dit ook is toegepast betreft de Rochdale- en Lyceumbrug (gebouwd in het jaar 1932) in Alkmaar. Hier zijn koolstofvezel lamellen aangebracht in de dwars- en lengterichting ter versterking van de betonconstructie. 

Charles Verheyen
Verenigingsmanager
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 1 oktober 2024
Betonrenovatie Emmabrug te Alkmaar

De afdeling betontechniek van De Boer & De Groot civiele werken is in september 2024 gestart met fase 2 van de uitvoering van herstelwerkzaamheden aan de onderzijde van de Emmabrug in Alkmaar.

Donderdag 19 september 2024
Renovatie Watervallen kunstwerk in Zoetermeer

Op 5 augustus is Batec BV gestart met dit werk. Het is een grondige renovatie van een Watervallen-kunstwerk aan de Mathatma Gandhisingel in Zoetermeer.

Maandag 26 augustus 2024
Betonrenovatie toren voormalig PTT-gebouw Neherpark Leidschendam

Een mooi inkijkje in de renovatie van het voormalig PTT-gebouw.