Logo Bouwend Nederland

Bouw en Infra Inclusief Award: initiatieven van Evers & Evers Glas en ERA Contour winnen

Donderdag 11 april 2024

Op 11 april zijn de winnaars van de allereerste Bouw en Infra Inclusief Award bekendgemaakt in The Colour Kitchen in Utrecht. De initiatieven 'Er is plaats voor iedereen' van Evers & Evers Glas en 'De Bouwpraktijk' van ERA Contour werden de winnaars in de categorie mkb en grootbedrijf. Een deskundige jury heeft samen met Fries Heinis (directeur Bouwend Nederland) de awards uitgereikt. Op het event lieten de winnaars zien waarom zij voorop lopen in het in het creëren van een inclusieve en diverse werkomgeving. Daarmee inspireren zij ook andere bedrijven in de sector om aan de slag te gaan met inclusie en diversiteit.

Deskundige jury

De jury, bestaande uit Souad El Markhous (eigenaar van Markhous Beheer Bouw & Vastgoed en Ernst Adviesgroep), Nienke Schilstra (interim HR-manager) en Melvin Tjoe Nij (oprichter van Global People) vond de winnende inzendingen onderscheidend door de oprechtheid en de schaalbaarheid van het initiatief voor de sector. Daarnaast ziet de jury dat alle initiatieven die zijn ingezonden perfecte voorbeelden zijn voor bouw- en infrabedrijven om zelf met dit onderwerp aan de slag te gaan.

Winnaar mkb 'Er is plaats voor iedereen'

"Alles begint met een open hart. We hebben een sterker team, een sterker product en sterkere service met super loyale collega’s met ongekend talent", aldus Suzanne Evers van Evers & Evers Glas. De jury gaf aan dat een klein bedrijf met 40% mensen in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt heel knap is, een buddysysteem echt werkt en dat laat men al vanaf 2016 zien.

Winnaar grootbedrijf 'De Bouwpraktijk'

In de categorie grootbedrijf won ERA Contour met 'De Bouwpraktijk'. "Het initiatief slaat een brug tussen deelnemers en vakmensen. 65% van de deelnemers vindt een baan. Op de bouwplaats is begrip en respect gegroeid door de samenwerking", aldus ERA Contour. De jury gaf aan dat het initiatief heel goed doordacht is en zeer schaalbaar voor de sector.

Positieve impuls op resultaten

De Bouw en Infra Inclusief Award is een initiatief van Bouwend Nederland, SER Diversiteit in Bedrijf en de Goldschmeding Foundation. "We onderstrepen hiermee het belang van diversiteit en inclusie in de bouw en infra", zegt Fries Heinis, algemeen directeur van Bouwend Nederland. "We staan voor een sector waar iedereen met een hart voor de bouw en infra zich welkom moet voelen. Verschillende mensen brengen verschillende kennis en netwerken mee. We weten dat een divers team betere resultaten oplevert. We hebben al deze mensen nodig om de uitdagingen in de sector op te lossen. SER Diversiteit in Bedrijf ondersteunt organisaties bij het bevorderen van een gemêleerd personeelsbestand en een inclusief bedrijfsklimaat. In dat kader, dankzij een schenking vanuit de Goldschmeding Foundation is er ruimte om initiatieven uit te lichten in de bouw- en infrasector. Het is mooi dat samen te doen."

Bekijk hier de initiatieven:

Kirsten Notenbomer
Adviseur sociale zaken - Regio Noord
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 29 april 2024
Normontwerp NEN 9120 Toegankelijkheid van Gebouwen staat nu open voor commentaar

Het is essentieel dat gebouwen toegankelijk en functioneel zijn voor alle personen, ongeacht hun fysieke mogelijkheden. Dit is van groot belang, aangezien voor ten minste twee miljoen mensen in Nederland de toegankelijkheid niet gegarandeerd is. De gebouwde omgeving dient rekening te houden met en ondersteuning te bieden aan deze diverse groep individuen met uiteenlopende lichamelijke behoeften.

Maandag 15 april 2024
Week van 'Hee, ben jij oké?' van start

In de bouw-, infra- en installatiesector mag je zijn wie je bent of wilt zijn. Deze week van 15 t/m 21 april is het de Week van 'Hee, ben jij oké?'. Dit landelijke initiatief heeft tot doel om samen met heel veel organisaties en bedrijven onze sector inclusiever en sociaal veiliger te maken. Doe mee en sta samen met andere bedrijven in de week van 'Hee, ben jij oké?' stil bij inclusie, diversiteit en sociale veiligheid.

Zondag 7 april 2024
Girls' Day: duizenden meiden bezoeken bedrijven in de techniek

Aanstaande donderdag 11 april is het Girls' Day en dan gaan ruim 8300 meiden tussen de tien en vijftien jaar op bezoek bij meer dan 230 bedrijven in bèta, techniek en IT verdeeld over ruim 250 locaties in Nederland. De meiden maken zo laagdrempelig kennis met techniek en IT, met de bedrijven, ze ontmoeten vrouwelijke medewerkers en leren wat bedrijven in deze sectoren allemaal te bieden hebben. Meiden komen op hun pad naar een baan in bouw, infra, techniek of IT allerlei hordes tegen. Daarom kiezen zij nog steeds veel minder vaak dan jongens voor doorleren of werken in die sectoren. Dat is jammer, want het zijn kansrijke sectoren met veel baanzekerheid en beroepsmogelijkheden. Bovendien kunnen bedrijven in deze sectoren alle talent gebruiken dat er is.