Logo Bouwend Nederland

Datum bouwplaatsbezoek HBO Bouworiëntatiedagen 2024 bekend

Vrijdag 5 april 2024

Dit jaar organiseren we samen met de Academie voor Duurzaam Gebouwde Omgeving van de Avans Hogeschool weer de HBO Bouw Oriëntatiedagen (BOD). Een onderdeel hiervan, het bouwplaatsbezoek, staat gepland op 31 oktober 2024. Doe jij mee met je project?

Komend schooljaar gaan alle eerstejaars studenten van deze academie kijken op een bouwplaats om kennis te maken met onze sector, zowel de bouw als de infra. Dit betekent dat bijna 400 studenten een langsgaan bij een bouwproject, bij voorkeur in Noord-Brabant of de randen daaromheen. Dit is een uitgelezen kans om deze jongeren te interesseren voor een carrière in onze sector!

Hoe ziet het traject eruit voor de studenten?

  • Lesweek 1: aankondiging van de BOD
  • Lesweek 4/5: uitnodiging om in te schrijven voor de BOD
  • Lesweek 7: één lesuur (45 minuten) staat in het teken van de uitleg over de BOD, veiligheid op de bouwplaats en aansluitend uitleg voor de opdracht
  • Lesweek 9: op donderdag 31 oktober bouwplaatsbezoek
  • Lesweek 10: evaluatie met studenten betreffende de opdracht

Bied jij deze studenten een unieke kans?

Heb je een interessant project van voldoende omvang dat zich in de realisatiefase bevindt en dat zich leent om een 'verhaal over de bouw' te vertellen? Doe dan mee. Heb je nog niet eerder meegedaan en wel interesse? Laat het ons dan weten via een mail aan Karin Oomen. Wij zorgen ervoor dat je een uitnodiging ontvangt.

Karin Oomen
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt - Regio Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 8 mei 2024
Fa H. Heijnen en Zn: een familiebedrijf moderniseren gaat niet vanzelf

Harrie Heijnen had de hoop al opgegeven dat zijn zoon Mark ooit in de bouw zou gaan werken. Toch kreeg het bouwvirus ook de vierde generatie Heijnen in zijn greep en sinds kort is hij zelfs samen met zijn vader en tante mede-eigenaar van Fa H. Heijnen en Zn.

Woensdag 1 mei 2024
Al bijna een eeuw jaar volgt aannemersbedrijf Mesu de weg der geleidelijkheid

Vier generaties Mesu hebben hun stempel gedrukt op het Zeeuwse aannemersbedrijf Mesu. Volgens Jeroen Mesu hebben hij, zijn vader en opa echter niets wezenlijks veranderd aan het bedrijf dat zijn overgrootvader bijna honderd jaar geleden startte. Het is groter gegroeid, dat wel, maar het werkveld is nog altijd hetzelfde.

Woensdag 24 april 2024
Grote veranderingen? Niet bij Aannemingsbedrijf Houterman

Thuis bij de familie Houterman wordt er best veel over het werk gepraat. Dat is niet zo gek, want de helft van het personeelsbestand van Aannemingsbedrijf Houterman bestaat uit Houtermannen: vader, moeder en twee zoons.