Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Dit is de reden waarom de jbn award er als een tulp uitziet

Dit is de reden waarom de JBN Award er als een tulp uitziet

Maandag 28 augustus 2023

Wie van de drie finalisten de JBN Award gaat winnen op 22 september weten we nog niet. We weten wél dat de winnaar met een mooie trofee, die de passie en professie weerspiegelt van ontwerper/maker Marcel van Hest, naar huis gaat. Marcel is directeur-eigenaar van bouwbedrijf Milbouw in Gennep én mede-initiatiefnemer van de JBN Award.

"De award is ontwikkeld vanuit de architectuurtak binnen ons bedrijf", vertelt Marcel, van huis uit zelf architect. "We hebben onszelf de vraag gesteld: hoe ziet een award eruit die je geeft aan een jonge, frisse geest in het management of aan het hoofd van een bedrijf? Wat staat symbool voor groei en ontwikkeling? We kwamen uit bij bloemen en specifiek de tulp. De tulpvorm hebben we conceptueel uitgewerkt en verwerkt in de award."

Trofee met symboliek

De trofee, fier, strak en modern van vorm, bestaat uit een stalen voet met daarop in hout de abstract vormgegeven tulp. Marcel: "De tulp is een echte Nederlandse bloem. Dat symboliseert JBN als organisatie. De tulp is ook een voorjaarsbloeier, refererend aan JBN'ers in het voorjaar van hun carrière. De winnaar van de JBN Award krijgt met deze tulp eigenlijk een opstapje voor zijn verdere werkende leven."

Awardshow zet jonge ondernemers in het zonnetje

Jonge bouwers ondersteunen in hun carrière staat immers centraal voor het bestuur van JBN waarvan ook Marcel als bestuurslid van de JBN regio Zuid deel uitmaakt. “Als bestuur creëren we een netwerk waar jonge bouwers in de infra en de bouw zich thuis voelen en zich verder kunnen ontwikkelen. Onder JBN’ers was behoefte aan een landelijk evenement om elkaar zakelijk en informeel te leren kennen. Daar wilden we op inspelen met een feestavond met als extra een awardshow om jonge bouwers in het zonnetje te zetten.”

Niet te missen gala-avond

"De avond is tot in de puntjes verzorgd, te beginnen met een binnenkomst in James Bondstijl en met natuurlijk een rode loper en entertainment voordat we de zaal ingaan. Over de rest van het programma wil ik niet teveel loslaten, maar je kan er vanuit gaan dat het een wervelende avond wordt, met muziek, spectaculaire dansacts, heerlijk eten en alle gelegenheid voor informele interactie. Zorg dus dat je erbij bent op 22 september!"

Netwerk versterken en positieve aandacht genereren

Op de vraag wanneer de JBN Award voor hem een succes is, antwoordt Marcel: "Als er op 22 september een grote groep enthousiaste ondernemers is, mét aanhang, die geniet van het programma. Als de sfeer goed is en iedereen met elkaar praat zodat het JBN-netwerk versterkt wordt én als er na afloop veel positieve aandacht is, binnen Bouwend Nederland en daarbuiten, zodat de finalisten en hun initiatieven breed bekendheid krijgen, dan ben ik echt blij. Het zou helemaal mooi zijn als bedrijven zich aan het evenement willen verbinden, zodat de JBN Award een terugkerend evenement kan worden."

Met gelijkgestemden praten over stip op de horizon

"Als ondernemer kijk ik ernaar uit om tijdens de gala-avond gelijkgestemde, gedreven mensen te ontmoeten", gaat Marcel verder. " Ik wil met hen praten over wat hun stip op de horizon is en hoe ze daar willen komen." Zijn eigen stip op de horizon hangt samen met hout. Niet voor niks is de tulp in de trofee van hout. "Mijn passie voor hout ontstond 25 jaar geleden, toen ik bij een chaletbedrijf werkte. In de afgelopen jaren raakte houtbouw een beetje op de achtergrond, maar ik pak het nu weer op. Bouwen met hout is ecologisch bouwen en kan snel omdat het grotendeels prefab kan, in de werkplaats. Bovendien kunnen we ons als klein bouwbedrijf met houtbouw onderscheiden en medewerkers aan ons binden. Zodat we met een klein, gepassioneerd team blijvend kunnen werken aan ontwerpen, verbouwingen en nieuwbouw waarover klanten zeggen: 'wauw, we zijn blij dat we voor jullie hebben gekozen'."

Heb je je nog niet aangemeld voor het gala?

Geen probleem! Het kan nog steeds. Doe dat via deze link. Eerst even lezen wat we allemaal gaan doen op vrijdag 22 september in de Prodentfabriek in Amersfoort, wat de dresscode is, hoe je met korting een hotelovernachting boekt of wat het programma is?

Klik hier voor de speciale website en meld je snel aan

Itzél Zuiker
Verenigingsmanager Jong Bouwend Nederland
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 24 juli 2024
JBN-bestuurswisselingen in algemeen en dagelijks bestuur

De afgelopen weken hebben er vanuit ons verenigingsonderdeel Jong Bouwend Nederland een aantal verschuivingen plaatsgevonden in ons dagelijks en algemeen bestuur. In dit artikel zetten we ze kort op een rijtje.

Vrijdag 21 juni 2024
Leiderschap en barbecueën in geslaagde workshops gegoten voor JBN regio Zuid

Donderdag 20 juni kwamen een kleine 30 jongeren bijeen voor een inhoudelijke workshop gevolgd door een gewoon gezellige workshop. Een goeie combi bleek dit te zijn.

Woensdag 19 juni 2024
Jong Bouwend Nederland Noord op excursie naar Gent

Op 13 juni vertrokken de leden van Jong Bouwend Nederland (JBN) uit Regio Noord voor hun jaarlijkse meerdaagse excursie, ditmaal met als bestemming het Belgische Gent. Deze reis bood een unieke kans om enkele toonaangevende bedrijven te bezoeken en de historische stad Gent te verkennen.