Logo Bouwend Nederland

Gratis inzamelen gescheiden verpakkingsafval voor bedrijven

Dinsdag 12 december 2023

Sinds 1 december 2023 is het loket ‘Afval Goed Geregeld’ open. Dit is een kosteloze inzameling van plastic verpakkingsafval, drankenkartons en glas. Bedrijven kunnen zich nu inschrijven.

Alle organisaties in Nederland met verpakkingsafval dat lijkt op huishoudelijk verpakkingsafval, kunnen zich via dit loket aanmelden voor kosteloze inzameling van hun plastic verpakkingsafval, drankenkartons en glas. O.a. scholen, kantoren, verenigingen en winkels kunnen meedoen.

 

Na inschrijving wijst Stichting Afvalfonds Verpakkingen een inzamelaar aan die kosteloos een inzamelmiddel ter beschikking stelt en het verpakkingsafval inzamelt.

 

Meer info over inschrijving en inzameling en over de voorwaarden is te lezen op Afval Goed Geregeld | Afval scheiden op werk

Cor Wittekoek
Verenigingsmanager vakgroep GLAS
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 6 maart 2024
Ruimtelijk Voorstel Provincie zet woningbouw in Zuid-Holland verder klem

Het Ruimtelijk Voorstel van de Provincie Zuid-Holland maakt bouwen van betaalbare woningen in Zuid-Holland verder onhaalbaar. Bouwend Nederland vindt het beleid onverstandig en onrealistisch.

Donderdag 29 februari 2024
Partners woningbouw: 'Uitvoering moet beter en sneller'

Nederland kampt met een woningcrisis. Om het enorme woningtekort in te lopen is het nodig dat er jaarlijks minstens 100.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Dat zeggen provincies, gemeenten, corporaties, bouwers, ontwikkelaars, investeerders, makelaars en bij de woningbouw betrokken consumentenorganisaties. Twaalf partijen hebben onderling afspraken gemaakt over hoe dat doel versneld bereikt kan worden. Tijdens de landelijke Woontop op 29 februari in Den Haag vragen ze de politieke partijen om dit initiatief daadkrachtig te steunen en de grote woningnood gezamenlijk met meer urgentie aan te pakken.

Donderdag 22 februari 2024
Nieuwe gedeputeerde Wonen reikt helpende hand

Ruim een half jaar is Jelle Beemsterboer in functie als gedeputeerde Wonen van de provincie Noord-Holland. Hoog tijd dus voor een kennismaking met de leden van Bouwend Nederland Regio Randstad Noord. Zo’n twintig woningbouwers gingen vrijdag 16 februari tijdens de Bouwtafel Noord-Holland met de gedeputeerde in gesprek.