Bijscholing is en blijft noodzakelijk om kennis up to date te houden. Dit is zeker het geval in een tijd waarin vakmanschap en duurzame inzetbaarheid van groot belang zijn. Daarom is besloten om ook in 2025 de inmiddels traditionele Machinistenscholingsdagen (MSD) te organiseren en wel op 23 en 24 januari 2025.
Vertegenwoordigers van SOMA Bedrijfsopleidingen, Vakvereniging HZC en de Vakgroep Grondwerk van Bouwend Nederland, zijn al voor de zomervakantie gestart met de voorbereidingen van de MSD 2025. Aan onderwerpen geen gebrek! Ook dit jaar heeft de programmacommissie een keuze moeten maken. Hierbij is gelet op het leveren van een bijdrage ter vergroting van de vakbekwaamheid, verdieping van de inhoudelijke kennis, de professionaliteit in het werken en het omgaan met elkaar. Door de jaren heen is dit iedere keer weer gelukt, en de deelnemers ervaren deze dagen als leerzaam, nuttig en in een gezellige sfeer.
Programma
Ook nu weer hebben de organiserende partijen een mooi programma in elkaar gezet. Voor deze alweer 32e editie van de MSD is gekozen voor het motto: 'Vakmanschap en veiligheid, samen vooruit in 2025!'
Er zullen weer zes workshops worden georganiseerd waarin de deelnemers op interactieve wijze kennis kunnen nemen van de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied en op sociaal terrein. Kennisnemen in een lokaal binnen en in de praktijk buiten is de formule waarmee gewerkt gaat worden. Klik hier om de onderwerpen te bekijken.
Aanmelden
Aanmelden voor de Machinistenscholingsdagen 2025 is mogelijk via deze link. Meld je aan vóór 15 januari 2025.
Na aanmelding wordt er een automatische bevestiging gestuurd. Uiterlijk een week van tevoren ontvangen de deelnemers nog een bevestiging met alle laatste informatie.
De kosten voor deelname aan de MSD bedragen €265 excl. BTW. De MSD worden door cao-partijen, betrokken bij de bouw-cao, gezien als functionele bijscholing. Dit betekent dat de kosten voor rekening van de werkgever komen.
Vragen?
Wil je meer weten over de Machinistenscholingsdagen 2025? Neem dan contact op met Evelien van Rhijn van de vakgroep Grondwerk op 06-51903118 of via dit e-mailadres.
Gerelateerd nieuws
Over de manier waarop informatie in de KLIC-registratie worden vastgelegd en gepresenteerd zijn afspraken gemaakt. Deze zijn vastgelegd in de KLIC-standaarden: Informatiemodel Kabels en Leidingen (IMKL) en het Visualisatiemodel (PMKL). Het huidige IMKL 2.0 heeft in 2024 een update gekregen naar versie IMKL 3.0, die nu ter consultatie wordt voorgelegd. Lees verder voor meer informatie over de consultatie en hoe te reageren.
Een concretere uitleg van zorgvuldig opdrachtgeverschap is belangrijk om graafschades en potentieel gevaarlijke incidenten te voorkomen. Het voorstel bevat een nadere invulling van de artikel, bedoeld in artikel 2, eerste lid, van de Wet van zorgvuldig opdrachtgeverschap informatie-uitwisseling bovengrondse en ondergrondse netten en netwerken. Met de voorgestelde maatregelen wordt een zo goed mogelijke aansluiting gecreëerd met de sectornorm (CROW 500), maar bieden ze de toezichthouder ook de nodige basis om beter toezicht uit te kunnen voeren op goed opdrachtgeverschap.
Met het oog op een klimaatneutraal Europa in 2050 is Nederland bezig om het gebruik van windenergie op zee uit te breiden. Het doel is om tegen 2030 30 gigawatt aan windenergie te genereren. De energie die wordt opgewekt door windparken in de Noordzee speelt hierin een cruciale rol. NRG Group is een van de partners die ervoor zorgt dat de duurzaam opgewekte elektriciteit naar het vasteland wordt getransporteerd. Ze voeren het project 2GW Cable Civil Works emissieloos uit.