Logo Bouwend Nederland

JBN Award 2023: dit zijn de drie finalisten

Dinsdag 25 juli 2023

Het is bijna zover! Over iets minder dan twee maanden is het allereerste JBN Gala. Met veel blijdschap kan de jury bekendmaken welke drie finalisten kans maken op de JBN Award die op dat evenement wordt uitgereikt. Lees in dit artikel welke drie namen naar de eindronde gaan en wat hen te wachten staat.

In april, mei en juni konden Jong Bouwend Nederland-leden worden genomineerd voor de JBN Award die op 22 september 2023 wordt uitgereikt. Dat hebben we geweten! De jury is rijkelijk bediend met maar liefst dertig nominaties waarbij elke regio van onze vereniging is vertegenwoordigd. De afgelopen weken werd er in de nominaties vooral gezocht naar JBN'ers die verandering brengen in de sector. Zie daarvoor ook dit interview, met juryleden Dorien Staal en Stefan Groothuis, dat we eerder publiceerden

Waar heeft de jury op gelet?

De drie criteria duurzaamheid, lokale betrokkenheid en goed werkgeverschap/leiderschap vormden de rode draad voor de selectie van de drie finalisten. In het kort: de jury is uitermate tevreden over de inzendingen. "Allen zijn ambitieus, hebben goede ideeën (bijvoorbeeld over emissieloos bouwen of nieuwe manieren van leidinggeven) om onze sector verder te brengen en zetten zich in om jonge mensen ten enthousiasmeren om te werken met de handen", aldus jurysecretaris Itzél Zuiker.

Dit zijn de finalisten

Mart van der Zanden van Aannemingsbedrijf Van der Zanden Moergestel BV zet in op emissieloos werken, circulair bouwen in Midden-Brabant en heeft instroom van de nieuwe generatie hoog in het vaandel staan. De ambitieuze Jan-Willem van Engen van Bouwbedrijf van Engen uit Kockengen is een ecologische houtbouwer met een passie voor biobased bouwen. Daarnaast biedt hij zij-instromers alle ruimte om 'het vak' in het bedrijf te werken. Tot slot: Martijn de Krom van De Krom Bestratingen. Met slimme innovaties wil hij niet alleen duurzame ambities realiseren, maar ook de sector vergroenen.

Van links naar rechts: Mart van der Zanden, Jan-Willem van Engen, Martijn de Krom

Hoe nu verder?

Eind augustus krijgen de drie finalisten professionele begeleiding bij het voorbereiden van een pitch. Deze pitch zullen zij opvoeren op het JBN Award Gala op 22 september. De jury maakt diezelfde avond de winnaar bekend.

Trots

Wij feliciteren Martijn, Jan-Willem en Mart met hun finaleplek en zijn trots op de andere JBN'ers die zijn genomineerd. De inzendingen laten zien dat JBN'ers fantastische ideeën hebben voor een vruchtbare bouw- en infratoekomst.

Heb je je nog niet aangemeld voor het gala?

Geen probleem! Het kan nog steeds. Doe dat via deze link. Eerst even lezen wat we allemaal gaan doen op vrijdag 22 september in de Prodentfabriek in Amersfoort, wat de dresscode is, hoe je met korting een hotelovernachting boekt of wat het programma is?

Klik hier voor de speciale website en meld je snel aan

Itzél Zuiker
Verenigingsmanager Jong Bouwend Nederland
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 26 maart 2024
JBN laat zich inspireren in het meest duurzame bedrijfspand van Nederland

Op donderdag 21 maart werden leden van Jong Bouwend Nederland uit Regio Zuid hartelijk ontvangen bij Different Doors in Budel. Sil Kuppens, als jonge directeur en eigenaar, heeft daar werkelijk iets unieks tot stand gebracht. Niet alleen mag het pand bij oplevering het meest duurzame van Nederland genoemd worden, maar met name de visie van Sil en de manier van bedrijfsvoering samen met zijn team van 54 medewerkers maakten het bezoek meer dan geslaagd.

Woensdag 20 maart 2024
Jong Bouwend Nederland Duinstreek warm verwelkomd door Byldis

De excursie van vrijdag 8 maart voerde Jong Bouwend Nederland Duinstreek naar het Brabantse land. Op het programma stond een kijkje in de keuken bij Byldis in Veldhoven en een gezellige avond in Eindhoven.

Maandag 4 maart 2024
Verhalen over AI in de bouw weten JBN mateloos te boeien

Zo’n twintig leden van Jong Bouwend Nederland Regio Oost waren donderdag 29 februari present bij de bijeenkomst ‘AI in de bouw’. Ze werden niet teleurgesteld, de organisatie had voor een zeer boeiend programma en een inspirerende locatie gezorgd. Gastheer was Bruil Prefab Printing in Veenendaal, en om precies te zijn de 3D betonprint-afdeling van het bedrijf.