Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Jij gaat het maken promoot bouw infra op grote onderwijsbeurzen

Jij gaat het maken promoot bouw & infra op grote onderwijsbeurzen

Woensdag 20 september 2023

Om middelbare scholieren die zich oriënteren op hun studiekeuze te bereiken staat de beursstand van Jij gaat met maken dit najaar op vier grote onderwijsbeurzen. Want of je nou het liefst met je hoofd of je handen werkt, actief bezig bent, of de mooiste creaties bedenkt en maakt, in de bouw en infra doe je het! En het mooie is, er is heel veel werk.

Promotie voor alle opleidingsniveaus
Jij gaat het maken vertegenwoordigt de hele bouw en infra en laat zien hoe divers de beroepen en mogelijkheden zijn in onze sector. Dat doen zij met een indrukwekkende stand in dezelfde stijl als de online campagne die loopt sinds 2022.

Je vindt 'Jij gaat het maken' op:

  • Onderwijsbeurs Zuid - 29 & 30 september 2023, Koningshof Veldhoven (Zuid/Oost Brabant en Limburg)
  • Onderwijsbeurs Noordoost - 6 & 7 oktober 2023, IJsselhallen Zwolle (Friesland, Groningen, Overijssel, Drenthe en klein stukje noord Gelderland)
  • Studiekeuzebeurs Midden - 24 & 25 november 2023, Jaarbeurs Utrecht (grote cirkel om Utrecht, Flevoland en Noord-Holland)
  • Studiekeuzebeurs West - 8 & 9 december 2023, Rotterdam Ahoy (Zuid Holland, Zeeland en West Brabant)

Gezamenlijke campagne cao-partijen
Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Nederland, WoningBouwersNL, Vereniging van Waterbouwers, FNV Bouwen en Wonen en CNV Vakmensen hebben de handen ineengeslagen en werken samen voor meer instroom en behoud van mensen voor onze sector. Met de campagne Jij gaat het maken laten de cao-partijen sinds 2022 jongeren (en vanaf nu ook ‘switchers’) zien dat zij in de bouw en infra kunnen werken aan hun eigen toekomst én aan die van Nederland. Kijk voor meer informatie over de campagne op jijgaathetmaken.nl, bedrijven vinden daar ook promotiemateriaal en een gratis lespakket voor middelbare scholieren (bovenbouw vmbo/havo/vwo).

Angelina van Weerdenburg
senior communicatieadviseur

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 23 juli 2024
Hart gevolgd: van vwo 4 naar BBL-opleiding in de bouw

Je kunt het met recht een opmerkelijke switch noemen: ondanks uitstekende cijfers het vwo vaarwel zeggen om timmerman te worden. Het is precies wat Jerom Verstraaten op zijn 16e deed. 3,5 jaar later is hij nog elke dag heel blij met zijn keuze.

Maandag 22 juli 2024
Technodiscovery brengt techniek dichter bij jongeren

De vraag naar technisch geschoolde medewerkers is groter dan ooit, aar hoe maak je het personeel van de toekomst enthousiast voor techniek? In Ede, midden in de Foodvalley, plant het leer- en ontdekcentrum TechnoDiscovery het zaadje van techniek al jaren bij basisschoolleerlingen, VO-leerlingen van leerjaar 1 en 2 én docenten.

Woensdag 10 juli 2024
Samen sterk voor aanpak krapte in de infra

We hebben als infrasector een grote uitdaging. Ons werk is voorwaardelijk voor de vele maatschappelijke uitdagingen waar we als land voor staan. Tegelijkertijd zijn er te weinig mensen om dat werk uit te voeren. De verwachting is dat die krapte tot minimaal 2040 mede door vergrijzing en ontgroening verder toeneemt. Het is tijd voor extra actie. De komende jaren maken we ons, samen met onze leden en relevante stakeholders, sterk voor een aanvullend pakket aan maatregelen om de krapte verder aan te pakken.