Logo Bouwend Nederland

Jij gaat het maken promoot bouw & infra op grote onderwijsbeurzen

Woensdag 20 september 2023

Om middelbare scholieren die zich oriënteren op hun studiekeuze te bereiken staat de beursstand van Jij gaat met maken dit najaar op vier grote onderwijsbeurzen. Want of je nou het liefst met je hoofd of je handen werkt, actief bezig bent, of de mooiste creaties bedenkt en maakt, in de bouw en infra doe je het! En het mooie is, er is heel veel werk.

Promotie voor alle opleidingsniveaus
Jij gaat het maken vertegenwoordigt de hele bouw en infra en laat zien hoe divers de beroepen en mogelijkheden zijn in onze sector. Dat doen zij met een indrukwekkende stand in dezelfde stijl als de online campagne die loopt sinds 2022.

Je vindt 'Jij gaat het maken' op:

  • Onderwijsbeurs Zuid - 29 & 30 september 2023, Koningshof Veldhoven (Zuid/Oost Brabant en Limburg)
  • Onderwijsbeurs Noordoost - 6 & 7 oktober 2023, IJsselhallen Zwolle (Friesland, Groningen, Overijssel, Drenthe en klein stukje noord Gelderland)
  • Studiekeuzebeurs Midden - 24 & 25 november 2023, Jaarbeurs Utrecht (grote cirkel om Utrecht, Flevoland en Noord-Holland)
  • Studiekeuzebeurs West - 8 & 9 december 2023, Rotterdam Ahoy (Zuid Holland, Zeeland en West Brabant)

Gezamenlijke campagne cao-partijen
Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Nederland, WoningBouwersNL, Vereniging van Waterbouwers, FNV Bouwen en Wonen en CNV Vakmensen hebben de handen ineengeslagen en werken samen voor meer instroom en behoud van mensen voor onze sector. Met de campagne Jij gaat het maken laten de cao-partijen sinds 2022 jongeren (en vanaf nu ook ‘switchers’) zien dat zij in de bouw en infra kunnen werken aan hun eigen toekomst én aan die van Nederland. Kijk voor meer informatie over de campagne op jijgaathetmaken.nl, bedrijven vinden daar ook promotiemateriaal en een gratis lespakket voor middelbare scholieren (bovenbouw vmbo/havo/vwo).

Angelina van Weerdenburg
senior communicatieadviseur

Gerelateerd nieuws

Zondag 7 april 2024
Girls' Day: duizenden meiden bezoeken bedrijven in de techniek

Aanstaande donderdag 11 april is het Girls' Day en dan gaan ruim 8300 meiden tussen de tien en vijftien jaar op bezoek bij meer dan 230 bedrijven in bèta, techniek en IT verdeeld over ruim 250 locaties in Nederland. De meiden maken zo laagdrempelig kennis met techniek en IT, met de bedrijven, ze ontmoeten vrouwelijke medewerkers en leren wat bedrijven in deze sectoren allemaal te bieden hebben. Meiden komen op hun pad naar een baan in bouw, infra, techniek of IT allerlei hordes tegen. Daarom kiezen zij nog steeds veel minder vaak dan jongens voor doorleren of werken in die sectoren. Dat is jammer, want het zijn kansrijke sectoren met veel baanzekerheid en beroepsmogelijkheden. Bovendien kunnen bedrijven in deze sectoren alle talent gebruiken dat er is.

Vrijdag 5 april 2024
Datum bouwplaatsbezoek HBO Bouworiëntatiedagen 2024 bekend

Dit jaar organiseren we samen met de Academie voor Duurzaam Gebouwde Omgeving van de Avans Hogeschool weer de HBO Bouw Oriëntatiedagen (BOD). Een onderdeel hiervan, het bouwplaatsbezoek, staat gepland op 31 oktober 2024. Doe jij mee met je project?

Woensdag 20 maart 2024
Leerlingen mavo/havo ontdekken de wereld van techniek in Oosterbeek

Opleidingsbedrijf Revabo te Oosterbeek opende op 12 en 13 maart jongstleden hun deuren voor mavo- en havo-leerlingen om ze te enthousiasmeren voor de techniek. Wel 80 leerlingen van het Cadea College uit Duiven en het OBC uit Elst konden deze 2 dagen kennis maken met de veelzijdigheid van het werken in de Techniek en deelnemen aan technische activiteiten.