Logo Bouwend Nederland

Kom naar het GlasPlein tijdens de BouwBeurs 2023

Maandag 19 december 2022

Van 6 t/m 10 februari 2023 vindt de BouwBeurs plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. Vakgroep GLAS is druk bezig met de voorbereidingen om, net als een aantal jaar geleden, een mooi GlasPlein te creëren. Je bent van harte welkom op standnummer 10.A022 met je klanten en/of contacten.

Een aantal leden van Vakgroep GLAS zal met een stand hun producten promoten. De deelnemers aan het GlasPlein zijn:

  • AGC
  • Timmermans Hardglas
  • Nissink Business Glas
  • Baka Glass
  • Pilkington
  • Vlakglas Recycling Nederland

Uitreiking Glas Award
Op donderdag 9 februari vindt in het Auditorium van de Jaarbeurs voor de 11e keer de uitreiking van de Glas Award plaats van 17.00 tot 18.00 uur. Op deze prachtige locatie zullen we feestelijk en uitgebreid met foto’s en video’s stilstaan bij de genomineerde projecten en de winnaars van de Glas Award, de Innovatie Award en de Aanmoedigingsprijs. De genomineerde projecten zijn:

  • Echo, Octatube
  • Q Appartments Amsterdam, Vandaglas B.V.
  • Artist-in-residence, HDK-Architecten
  • Gevelbeglazing hulpwarmtecentrale ASC, D&O Bouwglas B.V.

Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, zal de awards uitreiken. Dagvoorzitter Mathilde Lubbers zal, samen met Peter van Rhede, de uitreiking enerverend en motiverend begeleiden.

Gerelateerd nieuws

Maandag 15 april 2024
Glasbedrijven herstellen voor KWF kosteloos vernielde gedenkplaten

Vorig jaar juni trof de boswachter van het Wilhelminabos bij Dronten een ravage aan; 65 van de 67 gedenkplaten waren vernield. Op deze glaspanelen stonden de namen van dierbaren die aan kanker zijn overleden. Eind mei 2024 worden de glazen monumenten kosteloos hersteld door Nissink Business Glass, Steinfort Glas en IJsselglas. We spraken Robert Nissink over deze mooie actie.

Vrijdag 15 maart 2024
Circulaire Geveleconomie neemt initiatief tot een gelijk speelveld Product Category Rules voor Levenscyclusanalyses

Maandag 11 maart zijn de VMRG, VKG, NBVT, Bouwend Nederland Vakgroep GLAS en VHS met de Nationale Milieu Database en Nibe het overleg aan gegaan over Product Category Rules (PCR).

Donderdag 14 maart 2024
Onderhandelingsakkoord cao voor de groothandel in vlakglas

De achterban van de vakbonden CNV en FNV hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat wat op 28 februari 2024 is bereikt. Hiermee is de cao voor de groothandel in vlakglas, het glasbewerkings- en het glazeniersbedrijf 2024 definitief.