Logo Bouwend Nederland

Korte terugblik op Prinsjesdag 2023 in prachtig kasteel

Vrijdag 22 september 2023

Dit jaar organiseerde Afdeling Oost Brabant e.o. voor de vierde keer een Bouwcafé Prinsjesdag om de troonrede te duiden voor onze leden. Helaas biedt de regering onvoldoende concrete oplossingen voor de problemen van ons land. Tijdens het bouwcafé in kasteel Henkenshage in Sint-Oedenrode gingen we hier uitgebreid op in met directeur belangenbehartiging Jelmer Alberts en beleidsadviseur Ruben Heezen van Bouwend Nederland en directeur Taco van Hoek van het EIB. Het event werd door velen ook via een livestream bekeken.

Uitvoeren, uitvoeren, uitvoeren!

De bouw- en infrasector worden in de troonrede nadrukkelijk genoemd. Toch vertaalt dat zich niet in concrete maatregelen om de woningbouw en het onderhoud aan wegen en bruggen te stimuleren, in lijn met de grote maatschappelijke opgave die er ligt. Jelmer Albert, directeur belangenbehartiging van Bouwend Nederland wijst erop dat ondernemers doorzetters zijn en kansen willen pakken. Onze boodschap aan de regering luidt dan ook: uitvoeren, uitvoeren, uitvoeren!

Gerelateerd nieuws

Woensdag 6 maart 2024
Ruimtelijk Voorstel Provincie zet woningbouw in Zuid-Holland verder klem

Het Ruimtelijk Voorstel van de Provincie Zuid-Holland maakt bouwen van betaalbare woningen in Zuid-Holland verder onhaalbaar. Bouwend Nederland vindt het beleid onverstandig en onrealistisch.

Donderdag 29 februari 2024
Partners woningbouw: 'Uitvoering moet beter en sneller'

Nederland kampt met een woningcrisis. Om het enorme woningtekort in te lopen is het nodig dat er jaarlijks minstens 100.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Dat zeggen provincies, gemeenten, corporaties, bouwers, ontwikkelaars, investeerders, makelaars en bij de woningbouw betrokken consumentenorganisaties. Twaalf partijen hebben onderling afspraken gemaakt over hoe dat doel versneld bereikt kan worden. Tijdens de landelijke Woontop op 29 februari in Den Haag vragen ze de politieke partijen om dit initiatief daadkrachtig te steunen en de grote woningnood gezamenlijk met meer urgentie aan te pakken.

Donderdag 22 februari 2024
Nieuwe gedeputeerde Wonen reikt helpende hand

Ruim een half jaar is Jelle Beemsterboer in functie als gedeputeerde Wonen van de provincie Noord-Holland. Hoog tijd dus voor een kennismaking met de leden van Bouwend Nederland Regio Randstad Noord. Zo’n twintig woningbouwers gingen vrijdag 16 februari tijdens de Bouwtafel Noord-Holland met de gedeputeerde in gesprek.