Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Marco peppel toegetreden tot bestuur bouwend nederland

Marco Peppel toegetreden tot bestuur Bouwend Nederland

Dinsdag 14 november 2023

Maak kennis met Marco Peppel die sinds kort in het algemeen bestuur van Bouwend Nederland de ledengroep Bouw en Infra Groot vertegenwoordigt.

Na een studie bouwkunde studeerde Marco bedrijfskunde aan de Hogeschool Rotterdam. Zijn professionele reis begon in 1996 bij ERA Contour, een TBI-bedrijf, om daar in 2008 hoofd Realisatie te worden. In 2011 ging hij naar J.P. van Eesteren, ook een TBI-onderneming, om als directeur Engineering aan de slag te gaan en werd in 2020 benoemd tot directievoorzitter van J.P. van Eesteren.

Werkervaring

“Bij ERA Contour heb ik in verschillende functies het vak geleerd: van werkvoorbereider tot hoofd realisatie. Het was hoofdzakelijk gericht op woningbouw, waar ik heb geleerd om met de klant mee te denken en kritische vragen te stellen zoals: "Moet het echt zo?". Vervolgens stapte ik over naar zusteronderneming J.P. van Eesteren en nam ik die filosofie mee. Want ook bij utiliteitsbouw draait het om samenwerking met je klanten en partners. En daarbij is J.P. van Eesteren een prachtig bedrijf, dat al meer dan 90 jaar iconische gebouwen maakt. Denk aan Markthal Rotterdam, de Euromast, Rijksmuseum, HAUT, Triodos Bank, Naturalis en de Kuip. Die laatste is natuurlijk wel de kers op de taart voor mij als voetballiefhebber.”

Duurzaam en circulair

“Als bouwsector kunnen we een essentiële maatschappelijke bijdrage leveren, zoals het aanpakken van de krapte op de woningmarkt en de energietransitie. Het bouwen is een noodzaak, en dat moet wat mij betreft zo duurzaam en circulair mogelijk. Dit kunnen we niet alleen als individuele bouwbedrijven; samenwerking is cruciaal, en daarbij is een overkoepelende aanpak met alle bouwbedrijven en ketenpartners in Nederland van groot belang. Bouwend Nederland speelt hierin een cruciale rol, en ik ben vastbesloten om namens de bouwbedrijven van TBI mijn steentje bij te dragen.”

Aandachtsgebieden

Zijn persoonlijke interesse ligt bij het aantrekken van jong talent in de bouwsector, duurzaam en circulair bouwen, én innovaties. Deze onderwerpen zijn van groot belang voor de toekomst van de bouwsector en Bouwend Nederland is blij dat Marco Peppel zich in het bestuur daar enthousiast voor gaat inzetten.

Astrid van Mill
medewerker communicatie

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 16 juli 2024
Lennard Heij nieuwe algemeen directeur Bouwend Nederland

Het Dagelijks Bestuur van Bouwend Nederland stemde vandaag unaniem in met de benoeming van Lennard Heij (1977) tot algemeen directeur. Na een uitgebreid wervingstraject is Lennard geselecteerd om de directie en werkorganisatie te leiden. Juist met zijn bouwachtergrond kan hij het belang van de lidbedrijven in het oog houden en de bouw- en infrasector verder helpen versterken. Na het vertrek van Fries Heinis vervulde Lennard de rol al op interim basis.

Dinsdag 9 juli 2024
Oproep aan minister: maak schoon en voldoende water tot topprioriteit

AARDige Buren, Aedes, ANWB, Biohuis, Bouwend Nederland, Caring Farmers, Natuurmonumenten, Natuur & Milieu, NEPROM, Vereniging Eigen Huis en Vewin met hun achterban van ruim 6,5 miljoen Nederlanders en 5000 bedrijven en woningcorporaties roepen de nieuwe minister van Infrastructuur & Waterstaat Barry Madlener op om schoon, voldoende en betaalbaar water voor mens en natuur te waarborgen in het nieuwe regeringsprogramma. Dit initiatief komt voort uit de dringende noodzaak om waterkwaliteit en -beschikbaarheid in Nederland te verbeteren in het licht van groeiend watergebruik, toenemende vervuiling en klimaatverandering.

Dinsdag 2 juli 2024
Economische krimp en gemengde vooruitzichten in de bouwketen in voorjaar 2024

Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) heeft vandaag de Monitor Bouwketen Voorjaar 2024 gepubliceerd, waarin de recente economische ontwikkelingen en de stand van de conjunctuur binnen de bouwketen worden beschreven.