Logo Bouwend Nederland

Nederlandse praktijkrichtlijn NPR 9998:2020 gepubliceerd

Donderdag 7 januari 2021

Onder begeleiding van NEN is door experts gewerkt aan een herziening van de Nederlandse Praktijkrichtlijn (NPR) 9998. Deze nieuwe versie van de NPR is op 5 januari 2021 gepubliceerd en kosteloos beschikbaar bij NEN.

Beoordeling van de constructieve veiligheid van een gebouw bij nieuwbouw, verbouw en afkeuren - Geïnduceerde aardbevingen - Grondslagen, belastingen en weerstanden, zodat er gerekend kan worden volgens de laatste stand der techniek. 

NPR 9998:2020 geeft richtlijnen om te beoordelen of:

a) nieuw te bouwen gebouwen voldoende aardbevingsbestendig zijn;

b) bestaande gebouwen voldoende aardbevingsbestendig zijn;

c) bestaande gebouwen na versterking voldoende aardbevingsbestendig zijn.

Meer info:

PERSBERICHT

NPR 998-2020

Sander Wubbolts
Regiomanager - Regio Noord
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 6 maart 2024
Ruimtelijk Voorstel Provincie zet woningbouw in Zuid-Holland verder klem

Het Ruimtelijk Voorstel van de Provincie Zuid-Holland maakt bouwen van betaalbare woningen in Zuid-Holland verder onhaalbaar. Bouwend Nederland vindt het beleid onverstandig en onrealistisch.

Donderdag 29 februari 2024
Partners woningbouw: 'Uitvoering moet beter en sneller'

Nederland kampt met een woningcrisis. Om het enorme woningtekort in te lopen is het nodig dat er jaarlijks minstens 100.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Dat zeggen provincies, gemeenten, corporaties, bouwers, ontwikkelaars, investeerders, makelaars en bij de woningbouw betrokken consumentenorganisaties. Twaalf partijen hebben onderling afspraken gemaakt over hoe dat doel versneld bereikt kan worden. Tijdens de landelijke Woontop op 29 februari in Den Haag vragen ze de politieke partijen om dit initiatief daadkrachtig te steunen en de grote woningnood gezamenlijk met meer urgentie aan te pakken.

Donderdag 22 februari 2024
Nieuwe gedeputeerde Wonen reikt helpende hand

Ruim een half jaar is Jelle Beemsterboer in functie als gedeputeerde Wonen van de provincie Noord-Holland. Hoog tijd dus voor een kennismaking met de leden van Bouwend Nederland Regio Randstad Noord. Zo’n twintig woningbouwers gingen vrijdag 16 februari tijdens de Bouwtafel Noord-Holland met de gedeputeerde in gesprek.