Logo Bouwend Nederland

NH Bouwstroom neemt de binnenbocht en versnelt daarmee de woningbouw

Dinsdag 19 september 2023

De vraag naar betaalbare woningen is nog steeds enorm hoog, we zitten immers nog midden in de woningcrisis. Om de gigantische vraag naar woningen het hoofd te bieden heeft een aantal grote en kleine Noord-Hollandse woningcorporaties en bouwers, de handen in één geslagen.

Beluister hier de podcast.

Versnelling woningbouw

Met NH Bouwstroom hebben ze een manier gevonden om sneller betaalbare woningen te realiseren. Hoe ze dit willen bereiken, welke binnenbochten ze al hebben kunnen nemen en hoe ze de gemeentes hierin meenemen, bespreekt presentator Iman de Vries in aflevering 34 van 'De bouw maakt het' podcast. Bij hem aan tafel zitten Boaz de Boer – Hoofd Commercie bij Heddes Bouw & Ontwikkeling, Charlotte Meulenbelt – Projectontwikkelaar Flexwonen bij Ymere en Reinier van Dantzig - Wethouder Woningbouw en Stedelijke Ontwikkeling gemeente Amsterdam.

Abonneren

Wil je geen aflevering missen van 'De bouw maakt het' podcast? Vergeet dan niet op de volgknop te drukken op Spotify of te abonneren op Apple Podcasts!

Richard Massar
Manager communicatie
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 6 maart 2024
Ruimtelijk Voorstel Provincie zet woningbouw in Zuid-Holland verder klem

Het Ruimtelijk Voorstel van de Provincie Zuid-Holland maakt bouwen van betaalbare woningen in Zuid-Holland verder onhaalbaar. Bouwend Nederland vindt het beleid onverstandig en onrealistisch.

Donderdag 29 februari 2024
Partners woningbouw: 'Uitvoering moet beter en sneller'

Nederland kampt met een woningcrisis. Om het enorme woningtekort in te lopen is het nodig dat er jaarlijks minstens 100.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Dat zeggen provincies, gemeenten, corporaties, bouwers, ontwikkelaars, investeerders, makelaars en bij de woningbouw betrokken consumentenorganisaties. Twaalf partijen hebben onderling afspraken gemaakt over hoe dat doel versneld bereikt kan worden. Tijdens de landelijke Woontop op 29 februari in Den Haag vragen ze de politieke partijen om dit initiatief daadkrachtig te steunen en de grote woningnood gezamenlijk met meer urgentie aan te pakken.

Donderdag 22 februari 2024
Nieuwe gedeputeerde Wonen reikt helpende hand

Ruim een half jaar is Jelle Beemsterboer in functie als gedeputeerde Wonen van de provincie Noord-Holland. Hoog tijd dus voor een kennismaking met de leden van Bouwend Nederland Regio Randstad Noord. Zo’n twintig woningbouwers gingen vrijdag 16 februari tijdens de Bouwtafel Noord-Holland met de gedeputeerde in gesprek.