Nieuw kennisplatform: bouwenopwaterstof.nl
Dinsdag 29 oktober 2024
Koninklijke Oosterhof Holman lanceert, samen met Genpower BV, Van Staveren geeft energie, Ohpen Ingenieurs & Innovators, en ENTRANCE - Centre of Expertise Energy, het kennisplatform bouwenopwaterstof.nl. Het nieuwe platform is opgericht om kennis en ervaring te delen over de toepassing van waterstoftechnologie op bouwplaatsen. Bouwend Nederland en Emissieloos Netwerk Infra zijn ondersteunende partners van deze nieuwe site.
De bouwsector wil graag mee in de transitie naar schoon en emissieloos bouwen, veelal door te investeren in elektrisch materieel. De uitdaging is dat zware bouwmachines veel stroom verbruiken, terwijl het elektriciteitsnet steeds vaker overbelast raakt. Op veel bouwenplaatsen is daarnaast überhaupt geen netaansluiting beschikbaar.
Sinds 2023 voert Oosterhof Holman daarom onderzoek uit naar de kansen en risico’s van autonome stroomvoorzieningen, die stroom uit waterstof maken. Voor dit lopende praktijkonderzoek biedt de Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel - Innovatie (SSEB Innovatie) financiële steun.
Kennisplatform nu online
Het nieuwe kennisplatform biedt uitgebreide informatie over de volgende thema's:
Nieuwsgierig geworden?
Bezoek het platform bouwenopwaterstof.nl en ontdek hoe waterstof kan bijdragen aan een emissievrije bouwplaats.
Gerelateerd nieuws
2024 was een bewogen jaar, waarin jullie, onze leden, keihard hebben gewerkt aan de toekomst van Nederland.
Dinsdag 10 december 2024 was het weer zover: de Asfaltdag. Jaarlijks op de tweede dinsdag van december komt asfalt Nederland samen in Theater Flint in Amersfoort. Dit jaar hebben ruim 500 mensen deelgenomen aan het interactieve programma en de bijbehorende beurs bezocht, want bij de Asfaltdag zijn betekent dat je weer op de hoogte bent als het over asfalt gaat. Met als bijkomend voordeel dat je kunt zeggen: "Ik was er ook bij”. Het centrale thema was verduurzaming van de sector.
Sinds twee uitspraken van de Raad van State is er onduidelijkheid ontstaan over het met aandacht voor de natuur isoleren van gevels of daken. Zo moet je bij na-isoleren rekening houden met vleermuizen, mussen en gierzwaluwen in de spouwmuren. Maar hoe doe je dat precies?