1. Home
  2. Nieuws
  3. Nieuwe module digiscan over ketensamenwerking

Nieuwe module digiscan over ketensamenwerking

Donderdag 3 oktober 2024

De digiscan helpt je om te inventariseren waar jouw mkb-bedrijf staat als het gaat om digitalisering van je bouwproces, administratie en kwaliteitsborging. Samen met Techniek Nederland en digiGO hebben we nu een nieuwe module ontwikkeld: digitaal samenwerken in de keten. De nieuwe module wordt gelanceerd tijdens D-Day, het jaarlijkse evenement voor digitale innovatie en samenwerking binnen de ontwerp-, bouw- en technieksector.

Digitaal werken wordt steeds meer de norm, met als doel efficiënter te gaan werken. Daarom hebben Techniek Nederland en Bouwend Nederland een digiscan ontwikkeld. Deze online vragenlijst helpt je om te inventariseren waar jouw bouw- of installatiebedrijf staat als het gaat om digitalisering en geeft tips voor ontwikkelingsrichtingen. Het invullen duurt zo’n vijf tot tien minuten per module en na afloop krijg je meteen de uitkomst.

De scan heeft nu in totaal vier modules: Organisatie, Administratie, Wet kwaliteitsborging voor het bouwen en Ketensamenwerking. De modules zijn los van elkaar in te vullen.

Module ketensamenwerking

De nieuwe module biedt specifiek inzicht in waar je staat als het gaat om digitaal samenwerken in de keten. De rapportage geeft ook een advies op hoofdlijnen: welke stappen kan je zetten om te verbeteren? Een mogelijke stap is contact zoeken met het programma digiVaardig van digiGO. Binnen dat programma wordt een van jouw medewerkers opgeleid tot interne coach/trainer op het vlak van digitale vaardigheden.  

Programmamanager Bert Wolff: “Digitale successen behaal je door sterke digitale vaardigheden. Ons programma richt zich specifiek op de digitale vaardigheden van mensen en organisaties in de sector. Daarom vinden we deze scan zo’n goed idee. De scan helpt je om helder te krijgen wat je nodig hebt, en waar je kan beginnen. Ben je al enigszins op weg met digitale ketensamenwerking, dan biedt de scan richting aan verdere ontwikkelpaden.” 

Aan de slag

Nieuwsgierig geworden en gemotiveerd om de digitale samenwerking met ketenpartners te verbeteren? Klik hier voor meer informatie.

Dennis Mollet
beleidsadviseur digitalisering
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 14 oktober 2024
‘Cybersecurity moet chefsache zijn, ook voor het mkb’

Steeds meer ondernemers in de bouw hebben te maken met cybercriminaliteit. Grotere bedrijven en enkele opdrachtgevers wisselen kennis en praktijkvoorbeelden uit in een Bouw ISAC. Ook stimuleren ze mkb-bedrijven om de basis veiligheidsmaatregelen te nemen. Frans Voogd, voorzitter Bouw ISAC en Information Security Officer bij Heijmans, vertelt er graag meer over.

Dinsdag 8 oktober 2024
Wat betekent de NIS2 voor toeleveranciers in de bouw?

De NIS2 en de Cyberbeveiligingswet hebben niet alleen gevolgen voor grote bouwbedrijven die aan de wetgeving moeten voldoen, maar ook voor hun toeleveranciers zoals onderaannemers, IT-bedrijven, elektrotechnici, architecten en grondverzetbedrijven.

Maandag 7 oktober 2024
Contactgroep Digitalisering maakt leden bewust van AI en cybersecurity

Op 1 oktober mocht de Contactgroep Digitalisering Afdelingen Zeeland en Brabant Mid-West te gast zijn bij Bergh Brandveiligheid in Oud-Gastel. Op de agenda voor deze keer staan een toelichting op het bedrijfsonderdeel van de gastheer, de nieuwbouw van hun bedrijfspand (in BIM), actualiteiten op digitaliseringsvlak en een evaluatie van de sessies van de contactgroep tot op heden.