1. Home
  2. Nieuws
  3. Opleidingscentrum gelderpoort 35 jaar

Opleidingscentrum Gelderpoort 35 jaar!

Vrijdag 6 september 2024

Dit jaar bestaat Opleidingscentrum Gelderpoort 35 jaar. Om dat te vieren was het donderdag 5 september groot feest in Hattem.

Opleidingscentrum Gelderpoort opende haar deuren in 1989. Waar men eerst begon met het opleiden van eigen personeel vanuit de Van Gelder Groep, konden er al snel personen van buiten de organisatie opgeleid worden. En dat werd massaal omarmd. Niet iedereen leert op dezelfde manier. Bij Gelderpoort zijn ze zich daarvan bewust en kijken ze naar de persoon achter de ontwikkelingsvraag. Leren voor Gas, Elektra, Water en Warmte gebeurt in een veilige en ongedwongen sfeer. En dat maakt Gelderpoort een aantrekkelijke opleider. 

Groot feest

Nu ze 35 jaar bestaan, mag dat uiteraard gevierd worden. Op donderdag 5 september was het zover. Iedereen was welkom, relaties, oud-studenten, basisschoolleerlingen en omwonenden. Om 10.00 uur werd de feestelijke dag afgetrapt met een ludieke interactieve comedyshow 'Verframed'. Dit was een mooie kennismaking met de verschillende generaties in het werkveld en de manier waarop men met elkaar (moet) samenwerken. Vervolgens werd er een speciaal voor de gelegenheid gemaakt beeld gebracht door de VIP-guest, Maxima look-a-like. Het hele terrein van Gelderpoort stond vol met diverse activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen. Er was genoeg ruimte om bij te praten met relaties en medewerkers van de Van Gelder groep. Ook was er gedacht aan de innerlijke mens, met foodtrucks, een barista en een ijskar, werd het een waar feestje. En die laatste was gezien de hoge temperatuur zeer welkom. De warmte was overigens een mooi excuus om net iets langer te blijven hangen in de diverse praktijklokalen. Kortom, het was een ideale dag om een kijkje te nemen in de Ondergrondse infratechniek. 

Gefeliciteerd!

De vakgroep wil graag haar felicitaties en waardering overbrengen op Gelderpoort en de Van Gelder Groep. We zijn blij met deze trouwe (opleidings-) partner in de Ondergrondse Infra. Naast dat iedereen welkom is bij Gelderpoort, of het nu voor een opleiding is, of voor een kennismaking met de ondergrondse Infratechniek, is alles mogelijk. Ook kunnen we vaak bouwen op de medewerkers van Gelderpoort voor het meedenken over ontwikkelingen binnen onze branche. Wat ons betreft, op naar de volgende 35 jaar!
 

 

Bernadette Maat - de Boer
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt vakgroep ondergrondse netwerken en grondwaterbeheer
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 11 september 2024
De Belastingdienst gaat handhaven op inzet van schijnzelfstandigen

De Belastingdienst gaat per 1 januari 2025 weer controleren op de juiste inzet van zzp'ers en handhaven op schijnzelfstandigheid. Het kabinet heeft aangekondigd dat de handhaving per die datum start, zonder uitstel. Bouw- en infrabedrijven die niet volgens de wet- en regelgeving werken met zzp'ers lopen hierdoor het risico op een boete en naheffing. Wel zal de Belastingdienst het eerste jaar terughoudend zijn met het opleggen van boetes als bedrijven laten zien dat ze serieus werken aan het beter naleven van regels.

Donderdag 5 september 2024
Nieuwe werkinstructie robotfrezen van asbesthoudend voegenkit in riolen

Op basis van onderzoek van Stichting RIONED en NSTT is nu ook robotfrezen van asbesthoudend voegenkit in riolering onder voorwaarden van risicoklasse 1 toegestaan. Het Ministerie SZW heeft dit na afstemming met het Ministerie I&W per brief van 24 juni 2024 bevestigd.

Vrijdag 30 augustus 2024
Verzwaring E-net: van woorden naar daden

Op 11 juni 2024 hebben zes regionale netbeheerders, 30 aannemers en een groep installateurs het Uitvoeringsakkoord NUA ondertekend. Daarin hebben zij afspraken gemaakt over hoe zij gezamenlijk het elektriciteitsnet sneller, efficiënter en effectiever gaan uitbreiden en verzwaren. Hoe worden deze mooie woorden op papier omgezet naar concrete daden in de praktijk?