Logo Bouwend Nederland

Organiseer een snuffelstage voor de vakkrachten van de toekomst

Zondag 1 oktober 2023

De bouw en infra heeft mensen nodig. Altijd en veel ook. Eén van de manieren om jonge mensen al vroeg te enthousiasmeren voor de sector is het organiseren van snuffelstages. Ook jouw bedrijf kan tijdens een snuffelstage middelbare scholieren laten ervaren wat werken in de bouw en infra inhoudt. Wat is er nu leuker dan jongeren op deze leeftijd al enthousiast te krijgen voor de bouw en infra?

Charles Westheim van Cornelissen aannemingsbedrijf in Zeeland (Noord-Brabant) organiseert al jaren snuffelstages: “De goede vakman wordt steeds schaarser en wij geloven in het jong enthousiasmeren van leerlingen. Wij zoeken continu vakmensen. Daarnaast zijn wij er letterlijk ‘groot’ mee geworden. Zelfs onze huidige directeur is ooit bij ons begonnen als stagiair. Wij werken al ruim 40 jaar mee aan het opleiden van leerlingen in de bouw. Naast het vak, wordt met name het enthousiasme van onze medewerkers overgedragen op de leerlingen en dat is volgens ons het allerbelangrijkste”. 

Laat een stagiair zich 'thuis' voelen

"Iedereen hoort zich 'thuis' te voelen bij ons. Om hiervoor te zorgen koppelen wij tijdens de stage een vaste medewerker aan de leerling, zodat er snel een vertrouwensband ontstaat. Waarbij wij wel zeggen; zorg er ook zelf voor dat je wordt opgenomen in 'onze familie'. Dit benadrukken wij bij aanvang door ons bedrijf te laten zien en tijdens de stage door een diversiteit aan opdrachten. Als dank geven we ze bij het einde van de stage een passende attentie," aldus Westheim.

Een snuffelstagiair iets voor jouw bedrijf? 

Wil jij ook een snuffelstage aanbieden? Zoek dan contact met de middelbare scholen in jouw omgeving. Maak kenbaar dat hun leerlingen bij jouw bedrijf van harte welkom zijn om eens te komen ‘snuffelen’ en zich te oriënteren op de toekomst.

Bouwend Nederland helpt jou op weg

Om het voor jou gemakkelijker te maken heeft Bouwend Nederland de handige poster 'GEEF ELKE STAGIAIR EEN WARM WELKOM' gemaakt. Lees daarin de tien succesfactoren en organiseer een geslaagde snuffelstage!

Informatie  

Twijfel je of heb je vragen? Neem dan nu contact op met onze collega in jouw regio en laat je informeren.

 

Karin Oomen
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt - Regio Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 11 april 2024
Duurzaamheid raakt ook verzekerbaarheid

Prima als de opdrachtgever duurzaam wil bouwen, maar niet alleen voor risico aannemer! Duurzaamheid is belangrijk en leden van Bouwend Nederland werken er uiteraard aan mee. Door hergebruik van materialen of door gebruik van duurzaam gewonnen natuurlijke bronnen. En daarbij mag verwacht worden dat de aannemer met zijn tijd meegaat qua keuzes van materialen en werkwijzen. Toch is de praktijk weerbarstiger zoals blijkt uit de navolgende 2 voorbeelden uit de schadepraktijk van bouwverzekeringen.

Donderdag 11 april 2024
Duurzaam én veilig werken met Litium-Ion

Lithium-ion accu’s zijn vaak de kerncomponenten van elektromobiliteit en ze leveren een belangrijke bijdrage aan de energietransitie. Door de hoge energiedichtheid en lange levensduur worden deze accu’s heel veel gebruikt. Li-Ion accu’s zijn echter ook gevoelig voor verkeerd gebruik en beschadiging. In deze checklist zet onze verzekeringspartner Howden een aantal aandachtspunten voor veilig werken met Litium-Ion op een rij.

Donderdag 11 april 2024
CBRE verkleint afvalberg van klanten dankzij herbruikbare bekers van Selecta

CBRE, een wereldwijd dienstverlener en investeerder in commercieel vastgoed, introduceert bij haar klanten de ‘Geen Gezeur’-wasservice van Selecta. Werknemers drinken zo uit kwalitatieve herbruikbare koffiebekers die door Selecta ingezameld en gereinigd worden. Dankzij dit initiatief verkleinen klanten van CBRE hun afvalberg aanzienlijk en zijn ze beter gewapend tegen de immer strenge wetgeving rond recycling.