Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Rutger hooghoed benoemd tot nieuwe voorzitter van vakgroep glas

Rutger Hooghoed benoemd tot nieuwe voorzitter van Vakgroep GLAS

Donderdag 31 augustus 2023

Na twee zittingsperioden in het bestuur bij Bouwend Nederland Vakgroep GLAS, treedt Niels Schreuder in juni 2024 af. Niels heeft in zijn zittingsperiodes het voorzitterschap gevoerd voor de Vakgroep.

Om te zorgen voor een goede overdracht en continuering van de werkzaamheden op alle dossiers, heeft het bestuur van Vakgroep GLAS op de bestuursvergadering van 30 augustus 2023 met directe ingang Rutger Hooghoed benoemd tot voorzitter van de Vakgroep GLAS.

Rutger maakt al jaren deel uit van het bestuur en is in het verleden voorzitter geweest van de Junior Glaskamer. In december 2023 zit de vierjarige termijn van Rutger er echter op en deze dient op de algemene ledenvergadering op 7 december a.s., met instemming van de leden, verlengd te worden. Wij danken Niels hartelijk voor zijn inzet en wensen Rutger en zijn medebestuursleden veel succes. Niels blijft bestuurslid tot het einde van zijn periode in juni 2024.

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 19 juli 2024
Duurzaam hergebruik vlakglas gewaarborgd door hogere bijdrage

Door teruglopende inkomsten en stijgende kosten heeft het bestuur van de Vakgroep GLAS van Bouwend Nederland besloten de recyclingbijdrage op isolatieglas per 1 januari 2025 te verhogen naar € 0,40 per m2 isolatieglas. Deze verhoging is noodzakelijk door de stijgende kosten van glasinzameling en de afgenomen inkomsten door minder nieuwbouwprojecten sinds 2023. Door het doorvoeren van deze maatregel kan isolatieglas duurzaam en efficiënt gerecycled blijven worden.

Maandag 15 juli 2024
Werkgeverssubsidie voor extra begeleiding statushouders op werkvloer

Het ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid (SZW) heeft de subsidieregeling ‘Ondersteuning werkgevers inzet statushouders’ gepubliceerd. Deze subsidieregeling biedt werkgevers een financiële tegemoetkoming voor de extra begeleiding van statushouders op de werkvloer, gericht op het verkleinen van de taal- en cultuurverschillen.

Maandag 15 juli 2024
Cao Vlakglas algemeen verbindend verklaard

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de CAO Vlakglas algemeen verbindend verklaard. Een salarisverhoging en een vierdaagse werkweek zijn de belangrijkste punten uit deze CAO voor de groothandel in vlakglas, het glasbewerkings- en het glazeniersbedrijf.