Logo Bouwend Nederland

Rutger Hooghoed benoemd tot nieuwe voorzitter van Vakgroep GLAS

Donderdag 31 augustus 2023

Na twee zittingsperioden in het bestuur bij Bouwend Nederland Vakgroep GLAS, treedt Niels Schreuder in juni 2024 af. Niels heeft in zijn zittingsperiodes het voorzitterschap gevoerd voor de Vakgroep.

Om te zorgen voor een goede overdracht en continuering van de werkzaamheden op alle dossiers, heeft het bestuur van Vakgroep GLAS op de bestuursvergadering van 30 augustus 2023 met directe ingang Rutger Hooghoed benoemd tot voorzitter van de Vakgroep GLAS.

Rutger maakt al jaren deel uit van het bestuur en is in het verleden voorzitter geweest van de Junior Glaskamer. In december 2023 zit de vierjarige termijn van Rutger er echter op en deze dient op de algemene ledenvergadering op 7 december a.s., met instemming van de leden, verlengd te worden. Wij danken Niels hartelijk voor zijn inzet en wensen Rutger en zijn medebestuursleden veel succes. Niels blijft bestuurslid tot het einde van zijn periode in juni 2024.

Gerelateerd nieuws

Maandag 15 april 2024
Glasbedrijven herstellen voor KWF kosteloos vernielde gedenkplaten

Vorig jaar juni trof de boswachter van het Wilhelminabos bij Dronten een ravage aan; 65 van de 67 gedenkplaten waren vernield. Op deze glaspanelen stonden de namen van dierbaren die aan kanker zijn overleden. Eind mei 2024 worden de glazen monumenten kosteloos hersteld door Nissink Business Glass, Steinfort Glas en IJsselglas. We spraken Robert Nissink over deze mooie actie.

Vrijdag 15 maart 2024
Circulaire Geveleconomie neemt initiatief tot een gelijk speelveld Product Category Rules voor Levenscyclusanalyses

Maandag 11 maart zijn de VMRG, VKG, NBVT, Bouwend Nederland Vakgroep GLAS en VHS met de Nationale Milieu Database en Nibe het overleg aan gegaan over Product Category Rules (PCR).

Donderdag 14 maart 2024
Onderhandelingsakkoord cao voor de groothandel in vlakglas

De achterban van de vakbonden CNV en FNV hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat wat op 28 februari 2024 is bereikt. Hiermee is de cao voor de groothandel in vlakglas, het glasbewerkings- en het glazeniersbedrijf 2024 definitief.