Logo Bouwend Nederland

Statushouders geslaagd voor de cursus assistent Glaszetter

Maandag 19 december 2022

Begin dit jaar is de Vakgroep GLAS van Bouwend Nederland een samenwerking aangegaan met VluchtelingenWerk Nederland om statushouders op te leiden tot glaszetter. Tien statushouders hebben de opleiding tot Assistent glaszetter gevolgd en zij zijn allemaal geslaagd! De meeste cursisten hebben uitzicht op een baan bij een glasbedrijf.

Nederland staat voor de enorme opgave om in 2050 energieneutraal te zijn. Dat begint bij het verduurzamen van woningen. Hiervoor zijn heel veel glaszetters nodig. Om het tekort aan glaszetters op te lossen, worden verschillende initiatieven genomen. Daarom heeft Vakgroep GLAS, samen met VluchtelingenWerk, begin dit jaar een project opgestart om statushouders op te leiden tot glaszetters.
De opleiding wordt verzorgd door het Kenniscentrum Glas. Zij hebben de bestaande opleiding aangepast naar het kennis-en taalniveau van de statushouders. 
Dit hele project was opgezet als een proeftuin. Doordat dit project een groot succes is gebleken, wordt er in Q2 2023 een vervolgtraject opgestart.

Wil je als werkgever of als statushouder meedoen aan het vervolgproject? Neem dan contact op met c.wittekoek@bouwendnederland.nl.

Cor Wittekoek
Verenigingsmanager vakgroep GLAS
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 15 april 2024
Glasbedrijven herstellen voor KWF kosteloos vernielde gedenkplaten

Vorig jaar juni trof de boswachter van het Wilhelminabos bij Dronten een ravage aan; 65 van de 67 gedenkplaten waren vernield. Op deze glaspanelen stonden de namen van dierbaren die aan kanker zijn overleden. Eind mei 2024 worden de glazen monumenten kosteloos hersteld door Nissink Business Glass, Steinfort Glas en IJsselglas. We spraken Robert Nissink over deze mooie actie.

Vrijdag 15 maart 2024
Circulaire Geveleconomie neemt initiatief tot een gelijk speelveld Product Category Rules voor Levenscyclusanalyses

Maandag 11 maart zijn de VMRG, VKG, NBVT, Bouwend Nederland Vakgroep GLAS en VHS met de Nationale Milieu Database en Nibe het overleg aan gegaan over Product Category Rules (PCR).

Donderdag 14 maart 2024
Onderhandelingsakkoord cao voor de groothandel in vlakglas

De achterban van de vakbonden CNV en FNV hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat wat op 28 februari 2024 is bereikt. Hiermee is de cao voor de groothandel in vlakglas, het glasbewerkings- en het glazeniersbedrijf 2024 definitief.