Stichting IONN sponsort Techniek Tastbaar
Dinsdag 23 januari 2024
Op 22 januari 2024 werd op ons regiokantoor in Groningen een sponsorovereenkomst ondertekend door George Kempenaar namens Stichting IONN (Infra Ondersteuning Noord-Nederland) en Petra Lambert van Techniek Tastbaar.
Met deze overeenkomst ondersteunt IONN het streven van Techniek Tastbaar om jongeren al op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met de brede wereld van techniek, waaronder bouw en infra.
Techniek Tastbaar
Techniek Tastbaar biedt jongeren een unieke kans om technologie en innovatie van dichtbij te ervaren door middel van inspirerende doe- en beleefevents voor jongeren in de leeftijd van 10 tot 14 jaar en hun ouders. Door praktische activiteiten en interactie met regionale bedrijven, ontdekken jongeren de veelzijdigheid van de techniek. Bij de events zijn diverse opleidingsinstellingen aanwezig, die alles kunnen vertellen over 'leren in de techniek'. Voor 2024 zijn tot nu toe al 22 events gepland. Per event komen gemiddeld 1500 bezoekers en zijn zo'n 25 regionale bedrijven aanwezig.
Stichting IONN
De keuze voor het sponsoren van Techniek Tastbaar is een logische: Stichting IONN streeft naar innovatie en vooruitgang in de infrabranche, waarbij ook de instroom van jongeren van groot belang is. Ook wil de stichting graag de samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs stimuleren.
Ook meedoen?
Wil jij als bouw- of infrabedrijf ook een bijdrage leveren aan de doe-activiteiten van één van de Techniek Tastbaar events en kennismaken met je toekomstige werknemers? Neem dan contact op met Dina Griemink, adviseur Onderwijs en Arbeidsmarkt.
Gerelateerd nieuws
Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) onderzoekt twee keer per jaar de stand van de conjunctuur in de bouw. De resultaten over de tweede helft van 2024 zijn gemengd, maar overwegend positief.
Voorzitter Arno Visser besprak afgelopen zondag het woningtekort bij WNL Op Zondag met Kamerlid Merlien Welzijn van NSC. Hij benadrukte dat niet het gebrek aan wetgeving ertoe heeft geleidt dat het woningtekort de 400.000 is gepasseerd, maar het gebrek aan afgegeven vergunningen. Op minister Keijzers voorgenomen Woontop moeten afdwingbare afspraken worden gemaakt die ervoor zorgen dat er jaarlijks 100.000 bouwvergunningen worden afgegeven. Kamerlid Welzijn kon zich vinden in deze oproep.
Om aan de grote vraag naar woningen te voldoen moeten er in de komende jaren honderdduizenden woningen bij worden gebouwd. Daarmee staan gemeenten en provincies voor een enorme opgave. In Breda werkten de gemeente en bouwpartners Maas-Jacobs Groep en Nederlandse Bouw Unie (NBU) intensief samen tijdens de voorbereidingen van Blossem. In 100 dagen stelden zij samen een gebiedsperspectief op, na nog eens 6 maanden lag er een ontwikkelvisie voor 615 nieuwe woningen.