1. Home
  2. Nieuws
  3. Subsidieregeling cyberweerbaarheid voor mkb

Subsidieregeling cyberweerbaarheid voor mkb

Donderdag 5 september 2024

Wil je aan de slag met het verhogen van de cyberveiligheid van je onderneming? Dan is het goed om te weten dat maandag 2 september de subsidieregeling Mijn Cyberweerbare Zaak is geopend. De subsidie geldt voor kleine bedrijven tot en met 50 werknemers en een jaaromzet van maximaal €10 miljoen. De regeling staat ook open voor zzp'ers.

Met de subsidie van Mijn Cyberweerbare Zaak kun je maatregelen nemen, waarmee je IT-systemen beter beschermd zijn tegen externe bedreigingen zoals cyberaanvallen. Het gaat om producten of diensten in deze acht categorieën:

  • Veilige netwerktoegang/wifi
  • Wachtwoordmanager
  • Tweefactorauthenticatie (2FA), tweestapsverificatie en multifactortauthenticatie (MFA)
  • Patch management
  • Antivirussoftware
  • Back-ups instellen en testen
  • Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)
  • Cyberawarenesstrainingen

De subsidie hiervoor is 50% van de subsidiabele kosten, met een maximum van €1.250 per aanvrager. Je kunt meerdere facturen en betaalbewijzen indienen tot het maximale bedrag is bereikt. Dat moet je wel in één aanvraag doen.

Meer weten en subsidie aanvragen?

Ga dan snel naar de website van de RVO.

Platform Samen Digitaal Veilig

Als lid kan je grotendeels kosteloos óók gebruikmaken van platform Samen Digitaal Veilig. Je vindt er handige instructievideo's voor je medewerkers en een checklist om te bespreken met je IT-leverancier.

Dennis Mollet
beleidsadviseur digitalisering
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 13 september 2024
Studenten TU Delft aan de slag met voegrobot

Studenten van de opleiding Robotica werden enthousiast van het idee van ondernemer Maikel Schouw om een voegrobot te ontwikkelen. Het prototype is naar verwachting eerste kwartaal 2025 klaar.

Dinsdag 20 augustus 2024
Op zoek naar meer uitvoeringskracht voor innovaties

De vinding ligt op de plank, de seinen staan op groen, het team staat op scherp, maar steeds opnieuw komt er iets tussen. Veel mkb'ers in de bouw en infra zullen deze situatie herkennen: innovatie komt vaak maar slecht op gang door de drukte van alledag. De Hanzehogeschool Groningen wil met Regio Noord helpen de uitvoerende innovatiekracht bij mkb-bedrijven te vergroten.

Maandag 8 juli 2024
'Samen bouwen aan digitale vooruitgang'

Het aanbod van ons om deel te nemen aan een onderzoek naar de invloed van BIM op functies in de bouw, kwam voor Maas-Jacobs op het juiste moment. Vanaf volgend jaar gaan ze de ontwerpfase van alle projecten in 3D uitvoeren. Wat betekent dat voor de taken van medewerkers, en hoe ervaren zij deze taken? Het onderzoek leverde waardevolle inzichten op, vertelt BIM-manager Patrick van Dongen.