Logo Bouwend Nederland

Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwen 5 maart weer open

Maandag 12 februari 2024

Op dinsdag 5 maart om 9.00 uur opent er weer een nieuwe ronde voor de Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB). Wees er vooral snel bij.

Wat houdt de regeling in?

De SSEB bestaat uit verschillende onderdelen. Dat zijn: Aanschaf en Retrofit en voor Innovatie de onderdelen Project experimentele ontwikkelingen en Haalbaarheidsstudie. 

 

De bedragen per onderdeel:

  • € 36.000.000,- voor Aanschaf.
  • € 10.000.000,- voor Retrofit.
  • € 9.000.000,- voor Innovatie: Project experimentele ontwikkelingen.
  • € 1.000.000. voor Innovatie: Haalbaarheidsstudie.

Voor welke bouwmachines?

Zie hiervoor de lijst op de website van RVO.

Belangrijke aandachtspunten voor je aanvraag

  • Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst per datum, dus dien zo snel mogelijk in!
  • Indien de subsidiepot leeg is, dan volgt loting van de volledige aanvragen binnengekomen op de dag van uitputting van het budget.
  • Tegelijk meedoen met AanZET (aanschafsubsidie zero-emissie trucks, vanaf 26 maart) en SSEB voor hetzelfde voertuig mag, dubbel subsidie ontvangen mag niet. Je moet dit zelf bij RVO aangeven.
  • Binnen 12 maanden na subsidieverlening vraag je de subsidievaststelling aan (met een optie van 12 maanden verlenging).

Webinar SSEB terugkijken

Wil je de SSEB Aanschaf of Retrofit aanvragen? In het webinar van donderdag 1 februari zie je hoe de SSEB er in 2024 uitziet en vertelt RVO over de subsidievoorwaarden en vereisten voor de overeenkomst. Je kan het webinar nu terugkijken.

Meer informatie?

Ga voor meer informatie naar de website van RVO. Vragen kan je mailen naar sseb@rvo.nl.

Pascal Kregting
Adviseur vakgroep bitumineuze werken en secretaris adviesgroep KOMAT
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 17 april 2024
“In 2025 hebben alle fabrikanten emissieloos materieel beschikbaar”

Volvo is de eerste Europese leverancier waar zwaar elektrisch bouwmaterieel van de band rolt. Ben Möhlmann van Volvo-distributeur SMT Netherlands spreekt veel bouwbedrijven. Zo kan hij hun wensen goed vertalen naar de fabrikant. Hij houdt een pleidooi voor een subsidie voor opdrachtgevers, zodat aannemers de daadwerkelijke kosten van emissieloos werken kunnen berekenen. En opdrachtgevers: stop met boeteclausules, zoek vooral samen naar oplossingen.

Dinsdag 16 april 2024
BouwBite over netcongestie: meer nadruk op flexvermogen

Afdeling Oost Brabant en Brabant Mid-West organiseren vier keer per jaar een online BouwBite over een actueel thema. Deze keer ging het over netcongestie. Manager strategie Edwin Edelenbos van Netbeheer Nederland legde de ruim zestig deelnemers helder uit wat er speelt.

Donderdag 11 april 2024
Duurzaamheid raakt ook verzekerbaarheid

Prima als de opdrachtgever duurzaam wil bouwen, maar niet alleen voor risico aannemer! Duurzaamheid is belangrijk en leden van Bouwend Nederland werken er uiteraard aan mee. Door hergebruik van materialen of door gebruik van duurzaam gewonnen natuurlijke bronnen. En daarbij mag verwacht worden dat de aannemer met zijn tijd meegaat qua keuzes van materialen en werkwijzen. Toch is de praktijk weerbarstiger zoals blijkt uit de navolgende 2 voorbeelden uit de schadepraktijk van bouwverzekeringen.