Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Subsidieregeling schoon en emissieloos bouwen 5 maart weer open

Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwen 5 maart weer open

Maandag 12 februari 2024

Op dinsdag 5 maart om 9.00 uur opent er weer een nieuwe ronde voor de Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB). Wees er vooral snel bij.

Wat houdt de regeling in?

De SSEB bestaat uit verschillende onderdelen. Dat zijn: Aanschaf en Retrofit en voor Innovatie de onderdelen Project experimentele ontwikkelingen en Haalbaarheidsstudie. 

 

De bedragen per onderdeel:

  • € 36.000.000,- voor Aanschaf.
  • € 10.000.000,- voor Retrofit.
  • € 9.000.000,- voor Innovatie: Project experimentele ontwikkelingen.
  • € 1.000.000. voor Innovatie: Haalbaarheidsstudie.

Voor welke bouwmachines?

Zie hiervoor de lijst op de website van RVO.

Belangrijke aandachtspunten voor je aanvraag

  • Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst per datum, dus dien zo snel mogelijk in!
  • Indien de subsidiepot leeg is, dan volgt loting van de volledige aanvragen binnengekomen op de dag van uitputting van het budget.
  • Tegelijk meedoen met AanZET (aanschafsubsidie zero-emissie trucks, vanaf 26 maart) en SSEB voor hetzelfde voertuig mag, dubbel subsidie ontvangen mag niet. Je moet dit zelf bij RVO aangeven.
  • Binnen 12 maanden na subsidieverlening vraag je de subsidievaststelling aan (met een optie van 12 maanden verlenging).

Webinar SSEB terugkijken

Wil je de SSEB Aanschaf of Retrofit aanvragen? In het webinar van donderdag 1 februari zie je hoe de SSEB er in 2024 uitziet en vertelt RVO over de subsidievoorwaarden en vereisten voor de overeenkomst. Je kan het webinar nu terugkijken.

Meer informatie?

Ga voor meer informatie naar de website van RVO. Vragen kan je mailen naar sseb@rvo.nl.

Pascal Kregting
Adviseur vakgroep bitumineuze werken en secretaris adviesgroep KOMAT
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 15 juli 2024
Rekentool extra voorwaarden TOjuli beschikbaar

Sinds deze maand gelden er strengere voorwaarden bij de TOjuli-eis. Je kan niet meer volstaan met het vinkje ‘actieve koeling’ binnen de BENG berekeningen. Er gelden enkele aanvullende voorwaarden. Via de website van RVO kan je een rekentool aanvragen voor de vereenvoudigde berekening van de koelcapaciteit.

Woensdag 10 juli 2024
Ook provincie Limburg hanteert ingroeimodel emissieloos bouwen

Najaar 2023 tekenden ruim 45 partijen het convenant Schoon en Emissieloos bouwen. Zo ook de provincie Limburg. De provincie sprak met een aantal grote Limburgse gemeenten af om de methode van gemeente Eindhoven te gebruiken, elk op een eigen ambitieniveau met het convenant SEB als minimumeis.

Vrijdag 5 juli 2024
Hoe klimaatmaatregelen eenvoudig omgezet worden tot commercieel voordeel

Het Klimaatakkoord of de Green Deal zorgen ervoor dat steeds meer bouw- & infrabedrijven moeten aantonen welke impact zij hebben op het klimaat. Ze worden verantwoordelijk gehouden de CO2-uitstoot verder te verlagen. Hiervoor is een accurate CO2-registratie noodzakelijk.