Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Techniek tastbaar maakt leerlingen enthousiast voor de techniek

Techniek Tastbaar maakt leerlingen enthousiast voor de techniek

Dinsdag 29 augustus 2023

Te weinig jonge mensen kiezen voor Techniek omdat hun beeld onvoldoende of zelfs negatief is, ondanks de diversiteit binnen deze sector. Ze kennen uw organisatie niet en weten ook niet om welke werkzaamheden het zou kunnen gaan. Uit ervaring weten we dat er wel grote behoefte is aan jonge mensen die voor een opleiding in de techniek kiezen. Daarom wordt na het succes van 2022 wederom het evenement ‘Techniek Tastbaar’ georganiseerd op vrijdag 29 september.

Wat is Techniek Tastbaar ?

Techniek Tastbaar is een beleef en doe-event voor leerlingen van 10 tot 16 jaar waarin we hen met zoveel mogelijk facetten van technische beroepen in aanraking laten komen. 

Want we kunnen niet zonder techniek in ons dagelijks leven. Techniek is overal en steeds worden er nieuwe en betere technieken ontwikkeld. Hiervoor zijn veel technici nodig. Werken in de techniek is uitdagend, zinvol en maatschappelijk relevant. Wie kiest voor een loopbaan in de techniek heeft grote kans om een leuke baan op eigen niveau en binnen het eigen vakgebied te vinden en kan rekenen op een mooi startsalaris en goede arbeidsvoorwaarden.

Deelname van Bouwend Nederland Vakgroep GLAS

Op 29 september laten meer dan 30 technische bedrijven en instellingen bij het Groene Hart Leerpark zien wat er mogelijk is met een opleiding in de techniek. Beleef en verwonder door zelf dingen te maken en te doen!

De deelnemende bedrijven komen uit zeer uiteenlopende branches en geven hiermee een breed beeld van de moderne techniek en de mogelijkheden voor een loopbaan in de techniek, onder andere installatie technieken, landbouwwerktuigen, autotechniek, oppervlaktebehandeling, automatisering, metaalbewerking, de bouw, de glasbranche, techniek in de gezondheidszorg, elektrotechniek, kunststoftechnologi

Om de leerlingen ook kennis te laten nemen met de glasbranche, hebben Bouwend Nederland Vakgroep GLAS heeft toegezegd om aan Techniek Tastbaar deel te nemen.

Alles op een rijtje:

  • Naam evenement: Techniek Tastbaar Alphen aan den Rijn
  • Wanneer: Vrijdag 29 september van 10.00 tot 18.00 uur
  • Locatie: CSG Groene Hart Leerpark, Pr. Beatrixlaan 4, 2404 XC Alphen aan den Rijn Leerlingen in de leeftijd van 10 tot 16 jaar, ouders en leerkrachten

Klik hier voor de flyer over Techniek Tastbaar

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 31 mei 2024
In Breda kan het: in 100 dagen samen een gebiedsvisie opstellen

Om aan de grote vraag naar woningen te voldoen moeten er in de komende jaren honderdduizenden woningen bij worden gebouwd. Daarmee staan gemeenten en provincies voor een enorme opgave. In Breda werkten de gemeente en bouwpartners Maas-Jacobs Groep en Nederlandse Bouw Unie (NBU) intensief samen tijdens de voorbereidingen van Blossem. In 100 dagen stelden zij samen een gebiedsperspectief op, na nog eens 6 maanden lag er een ontwikkelvisie voor 615 nieuwe woningen.

Woensdag 1 mei 2024
RWU-index 1991 stopt per 1 januari 2025

Voor het verrekenen van prijswijzigingen tijdens de uitvoering van een project is in 1991 de Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw 1991 (RWU 1991) opgesteld. De Commissie Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw heeft besloten om per 2025 te stoppen met de RWU-index 1991.

Woensdag 6 maart 2024
Ruimtelijk Voorstel Provincie zet woningbouw in Zuid-Holland verder klem

Het Ruimtelijk Voorstel van de Provincie Zuid-Holland maakt bouwen van betaalbare woningen in Zuid-Holland verder onhaalbaar. Bouwend Nederland vindt het beleid onverstandig en onrealistisch.