1. Home
  2. Nieuws
  3. Terugkijken webinar over werkgebonden personenmobiliteit informeert leden

Terugkijken: webinar over werkgebonden personenmobiliteit informeert leden

Maandag 17 juni 2024

Senior Adviseur Duurzame Mobiliteit, Maarten van Leeuwen van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), heeft tijdens een interactief webinar tekst en uitleg gegeven over de nieuwe regeling 'Rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit (WPM)'.

Rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit

De WPM is de rapportageverplichting over het zakelijke verkeer en woon- werkverkeer, per 1 juli 2024 verplicht voor elke organisatie met meer dan 100 medewerkers. Op 13 juni 2024 vond het webinar plaats speciaal georganiseerd voor onze leden en die van Techniek Nederland. De presentatie van RVO vind je hier.

Tijdens het webinar gaf Maarten van Leeuwen uitleg over wat de regeling precies inhoudt. Specifiek voor onze sector kwamen ook de volgende vragen aan bod. Hoe gaan we om met BBL'ers? Zijn grijze kentekens ook onderdeel van de rapportageverplichting? Wat wordt er verstaan onder woon-werkverkeer, en horen bouwprojecten op locatie daar ook bij? 

Onze ledenvoordeelpartner GPS-Buddysysteem kan ontzorgen in het registreren van de rapportage. Download hier de presentatie van GPS-Buddysysteem voor meer informatie.

Handreiking beschikbaar

Welke gegevens je nodig hebt, staat in de handreiking 'Gegevensverzameling werkgebonden personenmobiliteit'. In die handreiking staan ook tips hoe je de gegevens verzamelt. Je hebt bijvoorbeeld deze gegevens nodig:

  • Het totaal aantal kilometers dat jouw werknemers in een kalenderjaar hebben afgelegd voor zakelijk en woon-werkverkeer.
  • Jaartotaal aan kilometers verdeeld in soort vervoermiddel en brandstoftype.
Willemijn Visscher
Coördinator meerjarenprogramma's
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 11 oktober 2024
Kabinet voorkomt vertraging invoering zero-emissiezones

Staatssecretaris Chris Jansen (PVV) van Openbaar Vervoer en Milieu heeft zijn bezwaren tegen de invoering van de zero-emissiezones ingetrokken. Om de leefbaarheid in steden te verbeteren en overlast te beperken, stellen veel grote gemeenten binnenkort een zero-emissiezone in.

Donderdag 26 september 2024
Bouwend Nederland ontvangt ElaadNL Outlook Bouw

Op woensdag 25 september overhandigde Onoph Caron, directeur van ElaadNL, de Outlook Zero Emissie Bouw aan Arno Visser, voorzitter van Bouwend Nederland. Dit rapport biedt een belangrijk inzicht in de verwachte elektrificatie van al het bouwmaterieel. De onderzoekers van ElaadNL verwachten een sterke groei. In het rapport wordt ook de ‘Ladder van laden voor elektrisch bouwen’ geïntroduceerd. Hierin staan verschillende laadoplossingen gerangschikt op wenselijkheid vanuit het maatschappelijke belang.

Donderdag 19 september 2024
Bouwhub Den Bosch: een duurzaam knooppunt voor bouwlogistiek

De weg naar emissieloos bouwen kent hobbels. Soms voel je een regelrecht 'au, maar we gaan het tóch doen, want emissieloos is de toekomst, zegt Hein van Boxtel, algemeen directeur van Van Boxtel Groep in Heeswijk. Hij realiseerde samen met partner SMART HUB Logistics een Bouwhub aan de rand van Den Bosch: een knooppunt van waaruit duurzame bouwlogistiek wordt georganiseerd.