Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Toename woninginbraken bij bouwwerkzaamheden

Toename woninginbraken bij bouwwerkzaamheden

Vrijdag 3 februari 2023

De Politie Eenheid Amsterdam krijgt met enige regelmaat signalen van woninginbraak waarbij sleutelkluisjes zijn opengebroken. Sleutelkluisjes worden o.a. ingezet bij verbouwingen aan panden. Het is gemakkelijk, maar helaas kleven er wel risico’s aan het gebruik van sleutelkluisjes.

Sleutelkluisjes zijn vrij eenvoudig open te breken, waarna een inbreker zich met de sleutel eenvoudig toegang verschaft tot de woning. Vervolgens nemen criminelen voor duizenden euro’s aan gereedschap weg.

De politie adviseert daarom om geen gebruik te maken van sleutelkluisjes en gereedschap niet onbeheerd achter te laten in een woning. In de praktijk is dit niet altijd werkbaar. Kan het echt niet anders, maak dan gebruik van een gecertificeerd sleutelkluisje; deze zijn moeilijker open te breken. Let op: gecertificeerde sleutelkluisjes zijn ook open te breken, maar werken wel inbraakvertragend. Leg daarnaast gereedschap zoveel mogelijk uit het zicht.

Twee sleutelkluisjes die door experts worden aangeraden zijn de Puck Keysafe en de Filex CR.

Heling

De politie, gemeenten en rijksoverheid werken actief aan het bestrijden van heling. Het verkopen van gestolen spullen (oftewel heling) levert geld op. Als dat verkopen niet meer lukt, zijn inbraak en diefstal voor de dief minder aantrekkelijk en zijn we allemaal veiliger.

Het is daarom belangrijk dat u vooraf u waardevolle goederen registreert via de website www.stopheling.nl. Dit maakt het aangifteproces gemakkelijker en biedt de politie de mogelijkheid teruggevonden goederen terug te geven aan de rechtmatige eigenaar.

Lydia de Wit
Verenigingsmanager Regio Randstad Noord
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 31 mei 2024
In Breda kan het: in 100 dagen samen een gebiedsvisie opstellen

Om aan de grote vraag naar woningen te voldoen moeten er in de komende jaren honderdduizenden woningen bij worden gebouwd. Daarmee staan gemeenten en provincies voor een enorme opgave. In Breda werkten de gemeente en bouwpartners Maas-Jacobs Groep en Nederlandse Bouw Unie (NBU) intensief samen tijdens de voorbereidingen van Blossem. In 100 dagen stelden zij samen een gebiedsperspectief op, na nog eens 6 maanden lag er een ontwikkelvisie voor 615 nieuwe woningen.

Woensdag 1 mei 2024
RWU-index 1991 stopt per 1 januari 2025

Voor het verrekenen van prijswijzigingen tijdens de uitvoering van een project is in 1991 de Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw 1991 (RWU 1991) opgesteld. De Commissie Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw heeft besloten om per 2025 te stoppen met de RWU-index 1991.

Woensdag 6 maart 2024
Ruimtelijk Voorstel Provincie zet woningbouw in Zuid-Holland verder klem

Het Ruimtelijk Voorstel van de Provincie Zuid-Holland maakt bouwen van betaalbare woningen in Zuid-Holland verder onhaalbaar. Bouwend Nederland vindt het beleid onverstandig en onrealistisch.