1. Home
  2. Nieuws
  3. Uitnodiging regiosessies innovatieve onderwijshuisvesting

Uitnodiging regiosessies innovatieve onderwijshuisvesting

Donderdag 5 september 2024

We nodigen onze leden, die scholen (ver)bouwen, uit om deel te nemen aan de regiosessies in het kader van het Programma Onderwijshuisvesting (POHV) en het Innovatieprogramma Onderwijshuisvesting (IPOHV). Doel van deze programma's is om standaardisatie, kennisuitwisseling en professionaliteit in de sector te bevorderen.

In een middag (van 13.00 - 17.00) wordt je op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen rond beide programma's, met het IPOHV als innovatieve pijler van het POHV voor de huisvestingsopgave. Ook hoor je hoe we met het toegekende budget vanuit het Nationaal Groeifonds samen met gemeenten en schoolorganisaties werken aan innovatieve oplossingen. 

Meedenken

De regiosessies bieden jou een mogelijkheid om mee te denken over de uitwerking van deze programma's en als marktpartij tijdig betrokken te raken bij het programma. We nodigen je dus van harte uit om erbij te zijn.  

Meer informatie en aanmelden

Lees meer op de website of meld je alvast aan voor de bijeenkomst in Haarlem (5 november), Apeldoorn (6 november), Roermond (19 november), Rotterdam (20 november), Roosendaal (25 november) of Assen (3 december). 

Achtergrondinformatie

Bekijk desgewenst ook de recente kamerbrief over de voortgang van onderwijshuisvesting.

Edgar van Niekerk
Beleidsadviseur Duurzaamheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 5 september 2024
HBO Bouw Award 2024: stem op jouw favoriet

Ook dit jaar organiseren Avans Hogeschool, BouwTalent Zuid en wij als Regio Zuid de HBO Bouw Award. De prijs is voor het beste, meest prestigieuze afstudeerproject van de opleidingen Bouwkunde, Civiele Techniek en Ruimtelijke Ontwikkeling van Avans Hogeschool. Dit jaar is het event helemaal digitaal. 

Dinsdag 3 september 2024
Bouwmensen Almelo laat tiny houses maken in introductieweek

Deze week markeert een spannende start voor 25 eerstejaarsleerlingen van Bouwmensen Almelo. Tijdens hun introductieweek zijn ze begonnen met een uniek project: het bouwen van tiny houses. Dit project biedt hen niet alleen een praktische kennismaking met de bouwsector, maar ook een kans om samen te werken en hun vaardigheden te ontwikkelen.

Dinsdag 3 september 2024
'Het mooie van de bouw vind ik vooral dat het zo enorm breed is'

Voor Riley de Morée is zijn opleiding 'Middenkaderfunctionaris bouw' één grote ontdekkingsreis. "Door de verschillende theorielessen op school en de praktijkstages bij bedrijven specialiseer je je niet in één onderdeel van de bouw, maar maak je kennis met álle richtingen. Dat is leuk én het biedt heel veel kansen voor de toekomst."