Logo Bouwend Nederland

Veiligheidsglas en het bouwbesluit

Maandag 18 november 2019

Hoe zit het nu met veiligheidsglas en Bouwbesluit 2020? Is veiligheidsglas nu wel of niet verplicht volgens het Bouwbesluit?

NEN3569 wordt niet aangewezen door het Bouwbesluit dus hoeft niet toegepast te worden, klopt dat? Waarom wil de bouwer geen veiligheidsglas toepassen in onze woning?

Vragen die telkens weer gesteld worden en een onderwerp wat regelmatig terug blijft komen.

Zeker nu weer na de publicatie van een artikel geschreven door Nieman en ABT. Kern van dit artikel is de stelling dat Bouwbesluit 2012 geen veiligheidsglas eist.

In onderstaand artikel, dat tot stand is gekomen door een samenwerking tussen Stichting Expertisecentrum Regelgeving Bouw, het Centraal Overleg Bouwconstructies (COBc), de Vlakglascommisie van NEN en Kenniscentrum Glas, wordt toegelicht dat deze stelling niet juist is.

Lees het artikel

Cor Wittekoek
Verenigingsmanager vakgroep GLAS
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 15 april 2024
Glasbedrijven herstellen voor KWF kosteloos vernielde gedenkplaten

Vorig jaar juni trof de boswachter van het Wilhelminabos bij Dronten een ravage aan; 65 van de 67 gedenkplaten waren vernield. Op deze glaspanelen stonden de namen van dierbaren die aan kanker zijn overleden. Eind mei 2024 worden de glazen monumenten kosteloos hersteld door Nissink Business Glass, Steinfort Glas en IJsselglas. We spraken Robert Nissink over deze mooie actie.

Vrijdag 15 maart 2024
Circulaire Geveleconomie neemt initiatief tot een gelijk speelveld Product Category Rules voor Levenscyclusanalyses

Maandag 11 maart zijn de VMRG, VKG, NBVT, Bouwend Nederland Vakgroep GLAS en VHS met de Nationale Milieu Database en Nibe het overleg aan gegaan over Product Category Rules (PCR).

Donderdag 14 maart 2024
Onderhandelingsakkoord cao voor de groothandel in vlakglas

De achterban van de vakbonden CNV en FNV hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat wat op 28 februari 2024 is bereikt. Hiermee is de cao voor de groothandel in vlakglas, het glasbewerkings- en het glazeniersbedrijf 2024 definitief.