Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Werken met generatie z hoe dichten we de kloof

Werken met Generatie Z: hoe dichten we de kloof?

Maandag 19 februari 2024

Ze zijn lui, zitten de hele dag op TikTok en willen alleen maar parttime werken. De kloof tussen bedrijven en de jongste generatie lijkt enorm. Is dat ook echt zo? Is de kloof met Generatie Z (geboren tussen 2001 en 2015) te dichten? Wat is daarvoor dan de gouden tip? We hebben deze jongeren namelijk hard nodig.

In de nieuwste 'De bouw maakt het podcast' gaan Rutger van den Berg, onderzoeker bij Youngworks en Arjo Riedijk, directeur van bouwbedrijf Weboma hier met elkaar en met presentator Iman de Vries over in gesprek.

 

Beluister hier de podcast

Meer Generatie Z

Wil je meer weten over Generatie Z? Op de website van Youngworks vind je drie artikelen van Rutger van den Berg over de 'zin en onzin' van generatiedenken:

  1. Is Generatie Z is echt anders dan andere generaties?
  2. Verschillen binnen Generatie Z
  3. Hoe ziet Generatie Z zichzelf?

 

Ook interessant is het gratis E-book 'Generatie Zelf'. In deze column in de Cobouw deelt Arjo Riedijk (DGA van Weboma) de verschillen die hij ervaart in perceptie van wat werken voor rol heeft in je leven tussen de jongste instromers en de werknemers die al twintig, dertig en soms zelfs veertig jaar bij de zaak zijn.

Training Generation Z op de werkvloer

Meer weten over Generatie Z én dat meteen toepassen in jouw bedrijf? Via de training van de Bouwend Nederland Academy krijg je in 1 dag meer inzicht in hoe Gen Z nu echt verschilt van andere medewerkers (en van jongeren door de jaren heen). Ook snap je hoe je met jouw HR-beleid slim inspeelt op het aantrekken en behouden van deze nieuwe generatie. Meer informatie over de training Generatie Z op de werkvloer vind je hier.

 

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 31 mei 2024
In Breda kan het: in 100 dagen samen een gebiedsvisie opstellen

Om aan de grote vraag naar woningen te voldoen moeten er in de komende jaren honderdduizenden woningen bij worden gebouwd. Daarmee staan gemeenten en provincies voor een enorme opgave. In Breda werkten de gemeente en bouwpartners Maas-Jacobs Groep en Nederlandse Bouw Unie (NBU) intensief samen tijdens de voorbereidingen van Blossem. In 100 dagen stelden zij samen een gebiedsperspectief op, na nog eens 6 maanden lag er een ontwikkelvisie voor 615 nieuwe woningen.

Woensdag 1 mei 2024
RWU-index 1991 stopt per 1 januari 2025

Voor het verrekenen van prijswijzigingen tijdens de uitvoering van een project is in 1991 de Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw 1991 (RWU 1991) opgesteld. De Commissie Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw heeft besloten om per 2025 te stoppen met de RWU-index 1991.

Woensdag 6 maart 2024
Ruimtelijk Voorstel Provincie zet woningbouw in Zuid-Holland verder klem

Het Ruimtelijk Voorstel van de Provincie Zuid-Holland maakt bouwen van betaalbare woningen in Zuid-Holland verder onhaalbaar. Bouwend Nederland vindt het beleid onverstandig en onrealistisch.