Logo Bouwend Nederland

Zeeuwse bouwvrouwen ontmoeten elkaar op internationale vrouwendag

Donderdag 9 maart 2023

Op 8 maart, internationale vrouwendag, ontmoetten 35 Zeeuwse bouwvrouwen elkaar in Middelburg. Het programma bevatte workshops, netwerken, elkaar (beter) leren kennen, zakelijke foto's maken en natuurlijk een goede borrel. Het was een bijzonder geslaagde bijeenkomst met veel herkenning, veel gelach en ook een traan.

Onder leiding van regiomanager Bouwend Nederland Zuid, Hanneke van Eijndhoven, kwamen 35 bouwvrouwen bij elkaar in van der Valk Middelburg. Het programma was georganiseerd vanuit Bouwend Zeeland, met als organisatiecomité Janine Commee (Sagro), Ellen van de Velde (Fraanje) en Marlon Provoost (van der Poel). Na een leuke start, met een kennismaking, ging het programma met workshops van start.

Kwetsbaarheid en/als kracht

Maryella Grootjans nam de aanwezigen mee in een stuk transactionele analyse. 'Wat zijn je drijvers?', 'Wat zijn je stoppers?'. 'Wat neem je mee vanuit je opvoeding en wat houd je tegen?' En vooral ook: maar wat kan je juist verder brengen als je je echte emoties toelaat als kracht. Waarbij kwetsbaarheid niet zwak is, maar juist sterk. Dit maakte bij veel aanwezigen veel los en vraagt om een vervolg.

Spreken met impact

Willemijn Lijnse gaf een inspirerende workshop over 'spreken met impact'. Over het belang van verbinding, over manieren van communiceren, over 'sprekerspijn' en over video, auditief en kinesthetisch communiceren. Dit laatste mochten de deelnemers in een leuke en humoristische oefening zelf ervaren.

Jeanneke Schutte maakte op deze bijeenkomst van iedereen een mooie, zakelijke foto en heeft daarnaast prachtige sfeerbeelden gemaakt.

'Minimaal 2 keer per jaar!'

De deelnemers waren erg enthousiast over deze middag en gaven aan 'dit zouden we graag vaker doen', 'ik heb eigenlijk nog nooit een speciale bijeenkomst als bouwvrouw gehad', 'wat een goed initiatief', 'wat fijn hier te mogen zijn', 'erg inspirerend'. Uiteraard gaat het organisatiecomité hier verder mee aan de slag.

8 maart 2024

En...in ieder geval herhalen we deze bijeenkomst sowieso op de volgende internationale vrouwendag: 8 maart 2024. Dus zet die datum als bouwvrouw alvast in de agenda.

Jos Lukasse
Verenigingsmanager afdeling Zeeland
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 24 april 2024
Grote veranderingen? Niet bij Aannemingsbedrijf Houterman

Thuis bij de familie Houterman wordt er best veel over het werk gepraat. Dat is niet zo gek, want de helft van het personeelsbestand van Aannemingsbedrijf Houterman bestaat uit Houtermannen: vader, moeder en twee zoons.

Dinsdag 23 april 2024
Opmars zij-instromers in de bouw en infra

Wist je dat er gemiddeld zo'n 50 kandidaten zich aan het oriënteren zijn voor een carrière in de bouw en infra in de regio Brabant en Limburg?

Donderdag 18 april 2024
Daar zijn ze weer ... de bouwplaatsbezoeken van Brabant Mid-West

Zoals voorgaande jaren organiseert Afdeling Brabant Mid-West kort voor de zomer bouwplaatsbezoeken op drie plekken in de afdeling om lokaal de mogelijkheid te bieden elkaar te blijven zien.