1. Home
  2. Nieuws
  3. Voorkom dat werkstress omslaat in verzuim

Voorkom dat werkstress omslaat in verzuim

Donderdag 17 oktober 2024

Werken is gezond en werkdruk is niet per se slecht. Maar wat als de spanning te groot wordt en gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress? Dat kan leiden tot verzuim van je werknemers. ArboDuo geeft tips om dat te voorkomen.

Onze prestaties en gezondheid kunnen lijden onder stress. Ga maar na: een kwart van alle verzuimdagen wordt veroorzaakt door stressgerelateerde klachten. Ook steeds meer bouwpersoneel kampt met werkstress. Oorzaken zijn onder meer de toenemende werkdruk als gevolg van steeds kortere bouwtijden, krappe planningen, hogere kwaliteitseisen en personeelstekorten.

Gemiddeld 235 dagen verzuim

Als werkgever in de Bouw & Infra heb je er alle belang bij om verzuim door werkstress te voorkomen. Want werknemers met een burn-out zijn gemiddeld 10 maanden uit de roulatie. De impact is enorm: een dag verzuim kost je gemiddeld € 340,- en collega’s die het werk moeten overnemen kunnen extra werkdruk voelen. Juist in deze krappere arbeidsmarkt heb je jouw werknemers hard nodig.

Zorg ervoor dat de batterij wordt opgeladen

Het goede nieuws is dat je als werkgever werkstress kunt verminderen. Bijvoorbeeld door op tijd signalen te herkennen en op te pakken. Kijk daarbij naar je werknemers als een batterij. Zij kunnen leeglopen door werkstress en opladen wanneer ze voldoende werkplezier en balans ervaren. Bijvoorbeeld wanneer je ervoor zorgt dat jouw werknemers steun van leidinggevenden krijgen en ze onderling goed kunnen samenwerken.

Hoe kun je uitval door werkstress voorkomen?

ArboDuo helpt je graag bij het opladen van de batterij van je werknemers en het voorkomen van uitval door werkstress. En dat op een manier die het best bij jouw bedrijf past:

  • Zelf doen: hoe herken je werkstress? Hoe kun je werkstress effectief aanpakken? Hoe voer je het gesprek met werknemers over een te hoge werkdruk? In de praktische gids en het webinar van ArboDuo vind je tips en handvaten.

  • Samen doen: heb je ondersteuning en coaching nodig bij het zorgen voor een gezonde werkdruk in je bedrijf? Zet dan via Mijn Organisatie-expert de arbeids- en organisatiedeskundige van ArboDuo in.

  • Laten doen: ervaren je werknemers een te hoge werkdruk en/of hebben ze te maken met privé problemen? Dan lopen ze het risico dat dat het lijntje breekt en ze (langdurig) uitvallen door psychische klachten. De bedrijfsmaatschappelijk van ArboDuo kan uw werknemer coachen en samenwerken aan een betere balans.

Volandis en Bouwend Nederland

Ook Volandis biedt begeleiding en tips om je werknemers te helpen om te gaan met werkstress. Daarnaast biedt Bouwend Nederland werknemers met onder meer psychische problemen een luisterend oor en staat ze bij met raad en daad.

Meer weten?

Wil je meer weten over het effectief aanpakken van werkstress? Neem dan contact met ons op via voordeel@bouwendnederland.nl of 079-3252166 of Bekijk dan de website van ArboDuo.

BNL Ledenvoordeel

Gerelateerd nieuws

Donderdag 26 september 2024
Jouw werknemers gezond en veilig aan het werk! ArboDuo staat voor je klaar

Als ondernemer in de bouw en infra ben jij ervoor verantwoordelijk dat je werknemers veilig en gezond hun werk kunnen doen. Wil je hierbij voldoen aan de eisen die de Arbowet stelt rond het uitvoeren van jouw wettelijke arbotaken? Dan sluit je het wettelijk verplichte basiscontract af met een arbodienst, zoals ArboDuo. Wist je dat je jaarlijks tot 1 oktober jouw keuze voor een (nieuwe) arbodienst kenbaar kunt maken?

Donderdag 29 augustus 2024
Hoe kun je ongewenst gedrag op de werkvloer voorkomen?

Iedere werknemer heeft recht op een sociaal veilige werkomgeving. Een omgeving waar werknemers zich prettig voelen en waar geen ruimte is voor ongewenst gedrag, zoals agressie, discriminatie, pesten en (seksuele) intimidatie. Maar hoe regel je dat als werkgever in de bouw en infra? ArboDuo (onderdeel van ArboNed) geeft je praktische tips en handvatten.

Vrijdag 5 juli 2024
Verzuim en vakantie, hoe zit het eigenlijk?

De zomervakantie staat voor de deur. Tijd om de batterij weer op te laden. Maar wat als je werknemer zich ziekmeldt vanaf zijn vakantieadres? En hoe zit het als je werknemer die ziek is (misschien al lange tijd) op vakantie wil? Mag dat? ArboDuo (onderdeel van ArboNed) geeft uitleg.