1. Home
  2. Nieuws
  3. Ga jij mee naar de verbreding van de a1 bij apeldoorn

Ga jij mee naar de verbreding van de A1 bij Apeldoorn?

Maandag 2 september 2024

Momenteel wordt de A1 verbreed tussen Apeldoorn en Twello. De verbreding van dit deel van de A1, een traject van 15 kilometer, is een duurzaam voorbeeld voor toekomstige infraprojecten. Stap voor stap zijn we hier op weg naar een emissieloze, circulaire uitvoering vol nieuwe technieken. Het verduurzamen van de gehele keten maakt dit project uniek. De verbreding van de A1 Apeldoorn-Twello is in april 2025 gereed.

Het Infraplatform Oost (IPO) en de afdeling Stedendriehoek Salland werken allebei aan het speerpunt circulariteit. Emissieloos bouwen is een onderdeel van circulariteit en wordt stapsgewijs ingevoerd. 

Wil je meer weten hoe een collega-lidbedrijf hier mee om gaat en hoe dit in de praktijk wordt vertaald? Bezoek dan samen met ons dit pilot project in Regio Oost.

Programma

  • 15:00 Welkom door Peter Gelink, voorzitter Infra Platform Oost en Peter Meerman, voorzitter Stedendriehoek Salland.
  • 15:15 Rondleiding project door Rob van Eersel van Heijmans Infra. Rob neemt je mee en geeft toelichting op de verschillende bouwprojecten. De kraanmachinisten komen aan bod om over hun ervaringen te vertellen.
  • 16:20 Toelichting project aanleiding, doelen en omgeving door Maarten van Dijck (omgevingsmanager Heijmans Infra). Wat voor project is het en in wat voor een omgeving zitten we.
  • 17:00 Reflectie op de uitdagingen in de samenwerking door Erik Steenbergen (technisch manager Heijmans Infra) en Jasper Middelkamp (Rijkswaterstaat). Waar lopen we tegenaan en waar hebben we elkaar hard nodig? Wat voor uitdagingen komen we in deze complexe omgeving tegen en hoe lossen we die samen als opdrachtgever en -nemer op? En wat kun je daarvan meenemen in projecten.
  • 17:30 Afsluiting 

Locatie

Bezoekerscentrum Heijmans depot in Wilp
(hoek Ardeweg/ Sluinerweg, tegenover de ingang van Attero Sluinerweg 12).

Belangrijk

Ben je niet in het bezit van een oranje broek, oranje hesje, bouwhelm en veiligheidsschoenen? Geef dit dan tijdig aan, dan wordt het verzorgd. Het is verplicht dit mee te nemen op woensdag 18 september.

Deelname

Via deze link kan je jezelf aanmelden voor deze unieke eenmalige excursie. Er zijn maximaal 25 plekken beschikbaar, dus wees er tijdig bij. 

Jorrit van Ommen
Verenigingsmanager Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 13 september 2024
'De elektrificatie van de bouw geeft extra uitdagingen'

Kennis- en innovatiecentrum ElaadNL onderzoekt het slim en duurzaam opladen van elektrische voertuigen en bouwmaterieel. Uit hun recente marktverkenning blijkt dat elektrisch bouwen veel sneller groeit dan eerder gedacht. Dat zorgt voor uitdagingen. Marktontwikkelaar Flip Oude Weernink vertelt over de praktische handreiking voor laden op de bouwplaats en over de route naar standaardisatie en slimme laadoplossingen.

Vrijdag 13 september 2024
'Emissieloos vervoer is meer dan elektrische bussen'

Rond het Binnenhof moet het nu al, in historische binnensteden binnenkort en uiteindelijk is het de toekomst voor heel Nederland: emissieloos vervoer. Hoe doe je dat, als collega's en bouwmaterialen op de bouwplaats nodig zijn? De Leidse restauratie-aannemer Burgy Bouwbedrijf denkt verder dan elektrische bussen.

Vrijdag 13 september 2024
5 stappen naar een duurzame bouwlogistiek

De provincie Gelderland en de HAN University of Applied Sciences hebben een praktische menukaart gemaakt met interventies voor slimme bouwlogistiek. Dit rapport helpt jou en je gemeentelijke opdrachtgevers om de bouwlogistiek te verduurzamen en tegelijkertijd overlast en kosten te verminderen.