Infra-aannemers op de Veluwe en Achterhoek zetten samen de schouders eronder
Woensdag 30 oktober 2024
De afgelopen maanden hebben Liander, Vitens, Combi SION en infra-aannemers gewerkt aan oplossingen voor de aanleg en aansluit achterstand op de Veluwe en Achterhoek. Na een tijdelijke situatie van een half jaar waarin infra-aannemers uit omliggende gebieden zijn bijgesprongen, gaat de nieuwe situatie van start; het gebied is niet meer het werkgebied van één, maar van zes infra-aannemers. Zo kunnen zij de grote hoeveelheid werk beter aan, de regio efficiënter bedienen en de continuïteit beter waarborgen.
Capaciteit flink uitgebreid
Alles staat gereed voor het knop-om-moment op 1 november. Het werkgebied dat voorheen werd bediend door aannemerscombinatie Trinitas* is vanaf dat moment verdeeld over deze zes infra-aannemers:
Deze verdeling is vastgelegd voor de komende zes jaar. Actuele contactgegevens zijn te vinden via www.mijnaansluiting.nl/combi/combi-sion.
Snellere doorloptijden en meer kwaliteit
De netbeheerders kijken uit naar een succesvolle samenwerking met de infra-aannemers. Met de extra capaciteit in dit gebied en door met zijn allen constructief te blijven bijdragen aan alles dat nodig is, kunnen netbeheerders en infra-aannemers stap voor stap de kwaliteit en doorlooptijden blijven verbeteren en klanten beter van dienst zijn.
* Eerder dit jaar hebben infra-aannemers Van Gelder en Baas besloten om de samenwerking onder de vlag van Trinitas te beëindigen en voort te zetten vanuit Van Gelder.
Gerelateerd nieuws
Woensdag 4 december gaat de Tweede Kamer opnieuw debatteren over de invoering van uitstootvrije zones in binnensteden. Staatssecretaris Jansen van Milieu deed recent een voorstel ter versoepeling van de invoering van zero-emissiezones. Hij kondigde aan dat gemeenten een jaar lang geen boetes zouden opleggen en dat de schoonste dieselbussen in emissieklasse 6 tot 1 januari 2029 toegang zouden krijgen tot binnensteden. Met die versoepelingen waren de gemeenten het zelf alleen niet eens. Daarmee ontstond onduidelijkheid en reden voor een nieuw debat over het onderwerp.
"Ter ere van het 125-jarig bestaan van Welling dit jaar, hebben we een boek laten maken", vertelt Bart Welling, vierde generatie directeur van het familiebedrijf uit Wijchen en Didam dat al sinds 1899 bouwt, schildert en onderhoudt. "Voor dat boek zijn (oud-)werknemers en familieleden geïnterviewd, die allemaal spreken over de drie kernwaarden van het bedrijf: loyaliteit, werkplezier en veiligheid, zowel fysiek als mentaal. Die waarden dragen het bedrijf al meer dan een eeuw. Het is mooi om dat terug te horen."
Op dinsdag 26 november vond bij Tjaarda in Oranjewoud een inspirerende bijeenkomst plaats over het thema “Vleermuizen en zwaluwen: de (on)mogelijkheden voor bouw en natuur”. De bijeenkomst werd georganiseerd door Bouwend Nederland en bood de leden praktische handvatten om op een verantwoorde manier met natuurbehoud om te gaan tijdens bouw- en infraprojecten.