Logo Bouwend Nederland

Jong Bouwend Nederland Duinstreek warm verwelkomd door Byldis

Woensdag 20 maart 2024

De excursie van vrijdag 8 maart voerde Jong Bouwend Nederland Duinstreek naar het Brabantse land. Op het programma stond een kijkje in de keuken bij Byldis in Veldhoven en een gezellige avond in Eindhoven.

Dat prefab bouwen grote voordelen heeft, wisten de leden van Jong Bouwend Nederland Duinstreek natuurlijk al wel. Evengoed waren de circa 25 deelnemers aan de excursie van 8 maart behoorlijk onder de indruk van de aanpak van Byldis.

Lunch en presentatie

Het Veldhovense bedrijf, dat is gespecialiseerd in prefab gebouwonderdelen zoals gevels en kozijnen, ontving de bezoekers met een goed verzorgde lunch. Vervolgens namen Ruud Smeets (Commercieel Directeur), Laurens Verwijs (Business Development Manager), Nicky Stikkelbroeck (Commercieel Project Manager) en Igor Doreleijers (Business Development manager) hun bezoekers in woord en daad mee op een toer door het innovatieve bedrijf.

Een verdieping per week

Uiteraard werden de grote pluspunten belicht van bouwen met geprefabriceerde onderdelen zoals de enorme gevelelementen die het bedrijf maakt. Als voorbeeld noemden ze de realisatie van twee gebouwen van vergelijkbare hoogte in Rotterdam. Voor het ene project was 56 weken genoeg om met de prefab gevelelementen de 56 verdiepingen te maken; een verdieping per week dus. Met de traditionele aanpak bij het andere gebouw duurde het anderhalf jaar langer voor er opgeleverd kon worden.

Kijkje in de fabriek

Na de presentatie over het bedrijf, volgde een rondleiding door de kozijnenfabriek en de prefabbeton fabriek. Vooral dat tweede onderdeel sprak zeer tot de verbeelding van de bouwers, niet in de laatste plaats door de omvang van de gevelelementen en de diverse afwerkingsmogelijkheden. De betontechnoloog Gerard Brood van Byldis gaf tekst en uitleg over de brede mogelijkheden die beton biedt qua kleur, uitstraling en duurzaamheid etc.

Avondje Lichtstad

Na de informatieve middag reisde het gezelschap naar Eindhoven voor een drankje en een hapje. Daarna ging het richting het uitgaanscentrum voor een gezellige avond. Overnachten deden de bouwers in een hotel in de Lichtstad zodat ze zaterdagochtend fris en veilig terug naar huis konden rijden.

Nog geen lid van Jong Bouwend Nederland?

Zin om er de volgende keer bij te zijn bij kern Duinstreek? Laat het weten via Wessel Schuurman. JBN is onze jongerentak voor managers, DGA's en bestuurders onder de veertig. Iedereen onder die leeftijd kan lid worden van JBN om zo kennis uit te wisselen, te netwerken, workshops of een masterclass te volgen, maar ook om mee te gaan met een toffe excursie. Als JBN willen we de komende jaren de stem van de jongere generatie binnen de bouw- en infrasector laten horen. JBN kost slechts honderd euro voor een heel jaar. Nog geen lid? Meld je dan snel bij Itzél voor een kennismaking.

Wessel Schuurman
Verenigingsmanager Regio Randstad Noord
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 15 april 2024
Uitnodiging bijeenkomst flora en fauna

Meer weten over flora en fauna regelgeving en probleemoplossing? Kom naar de bijeenkomst in de Eemlandhoeve, Bisschopsweg 7 in Bunschoten-Spakenburg.

Woensdag 10 april 2024
ESPEQ viert met trots haar 40-jarig bestaan

Op donderdag 4 april vierde ESPEQ met trots haar 40-jarig bestaan. Sinds de oprichting in 1984 zijn er bij ESPEQ duizenden leerlingen opgeleid en begeleid naar een loopbaan in de bouw.

Dinsdag 2 april 2024
Generatietheater houdt Amsterdam een vrolijke spiegel voor

Heel leuk, heel herkenbaar, maar vooral heel nuttig vond afdeling Amsterdam de voorstelling van het Grote Generatietheater. Zo’n 30 deelnemers waren woensdag 27 maart naar het BIM-huis gekomen voor de onderhoudende middag.