1. Home
  2. Nieuws
  3. Bijeenkomst 12 september van fysiek naar online zero emissie zones en bouwlogistiek

Bijeenkomst 12 september: Zero Emissie Zones en Bouwlogistiek wordt ONLINE

Donderdag 5 september 2024

De fysieke bijeenkomst op 12 september hebben wij helaas moeten annuleren. wegens onvoldoende aanmeldingen. Om je toch te informeren bieden we de mogelijkheid om de inhoud van de workshops, alsnog online te volgen. Het programma ziet er als volgt uit:

PROGRAMMA

09:00 – 09:45:
• Emissieloos bouwen is slimmer bewegen. In deze workshop krijg je alles te horen over slimme bouwhubs en bouwlogistiek. Moet het bedrijfsleven of de overheid deze bouwhubs organiseren? Waarom beginnen we niet morgen al met het anders inrichten van de aanlevering van materialen? Hoe maak ik deze stap naar het gebruik maken van bouwhubs? Praat en denk mee over de oplossingen en uitdagingen met Sebastian Hegeman (hoofd bouwlogistiek bij VolkerWessels Materieel), Noah Poppelier (VolkerWessels) en Han van der Steen (Move)

09:55 – 10:40:
• ZES: Wat doen gemeenten en hoe ben je goed voorbereid? Wytze Pathuis namens Bouwend Nederland en afvaardigingen van o.a. Gemeente Rotterdam, Gouda, Alphen a/d Rijn en Dordrecht praten je in een paneldiscussie bij over alle regels, uitzonderingen en mogelijkheden.

10:40 Einde. 

Wil je deze workshops online volgen? Stuur dan een mail naar d.brink@bouwendnederland.nl

We vinden het erg jammer deze beslissing te nemen, maar we hopen je hiermee alsnog te kunnen voorzien van twee inhoudelijke workshops over dit onderwerp. 

Danielle Brink         Laurine van Baal

Verenigingsmanagers RRZ

Daniëlle Brink
Verenigingsmanager Regio Randstad Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 5 september 2024
Oproep deelname aan werkconferenties over de vergwisplicht

In september organiseert de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA) twee conferenties over de vergewisplicht. In het Arbeidsomstandighedenbesluit staat dat de opdrachtgever in de ontwerpfase verplicht is om zich ervan te vergewissen dat de betrokken werkgevers en zelfstandigen in staat zijn de verplichtingen voor de arbeidsomstandigheden die gelden in de uitvoeringsfase na te komen. We waarderen het als je jouw ervaringen deelt met de Arbeidsinspectie. Dus sluit vooral aan op donderdag 5 of donderdag 19 september van 9.30 tot 16.30 uur in Utrecht.

Dinsdag 3 september 2024
Nieuw tv-seizoen 'De bouw maakt het' start 7 september

In het nieuwe seizoen van het RTL4-programma 'De bouw maakt het' duikt presentator Daan Nieber weer in de wereld van de bouw en infrastructuur. We krijgen een nieuw, exclusief kijkje achter de hekken van de bouwplaats en ontmoeten de passievolle bouwers die werken aan het Nederland van de toekomst. Van uitvoerder tot grondwerker en van hypermoderne 3D-printers tot historische restauratie: de bouw maakt het allemaal.

Vrijdag 30 augustus 2024
Projecten voor versnelling gevraagd!

Vanuit de regionale versnellingstafels in Zuid-Holland worden leden van Bouwend Nederland opgeroepen om hun vastlopende projecten in te dienen bij de regionale versnellingstafels. Doel is het versnellen van betreffende projecten en inzichtelijk maken welke knelpunten voortgang vooral belemmeren.