1. Home
  2. Nieuws
  3. Kom 5 november kijken naar werken met waterstof

Kom 5 november kijken naar werken met Waterstof

Donderdag 17 oktober 2024

Ook benieuwd hoe je zero-emissie met waterstof werkt in de GWW? Op 5 november stellen Hoogheemraadschap van Rijnland en Verboon Maasland hun project open om in de praktijk te laten zien hoe je met waterstof aan de slag kunt zijn.

Het Hoogheemraadschap van Rijnland zet vol in op duurzame realisatie van GWW en wil andere opdrachtgevers en opdrachtnemers graag als inspiratie laten zien hoe zij dat doen. Ter verbetering van de waterkwaliteit in de gehele Amstelveense Poel voert Aannemingsbedrijf Verboon Maasland maatregelen uit met waterstof als brandstof. Het werk betreft het baggeren, bezanden en isoleren van de kleine poel. De uitvoering van het werk is een een samenwerking tussen de gemeenten Amsterdam, Amstelveen, de provincie Noord-Holland en het Hoogheemraadschap van Rijnland. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Verboon Maasland onder begeleiding van Niebeek Milieumanagement.

Het Hoogheemraadschap van Rijnland nodigt overheden, aannemers, ingenieursbureaus en andere geïnteresseerden van harte uit om op 5 november kennis de nemen van hoe waterstof in de praktijk kan worden toegepast. Vanuit Bouwend Nederland brengen we deze uitnodiging graag onder de aandacht.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een bezoek, waarbij een uitgebreide toelichting over de techniek en toepassing van waterstof wordt gegeven.

 

Praktische informatie

Wanneer: dinsdag 5 november 2024

Waar: Het Amsterdamse Bos

Startlocatie: nabij Kleine Noorddijk , Amstelveen (er is voldoende parkeergelegenheid)

Tijd: verschillende wandelingen, tussen 10:00 – 17:00 uur

Duur: De rondleiding duurt ongeveer 1 uur en zal te voet plaatsvinden. Gedurende de gehele dag worden rondleidingen gehouden.

Voor wie: Overheden, aannemers, ingenieursbureaus en andere geïnteresseerden.

Om een plek te reserveren kunnen geïnteresseerden zich hier aanmelden. 

Hessel Heins-Wunderle
Regiomanager Regio Randstad Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 17 oktober 2024
Versnellingstafels organiseren dag van de projectenplanning

De Versnellingstafel Holland Rijnland organiseert op 8 november een Hacketon, een dag van de Projectenplanning voor plannen in Holland Rijnland regio (Leidse regio en bollenstreek). Bouwend Nederland roept ontwikkelaars en ontwikkelende bouwers op zich aan te melden met hun projecten. Op dezelfde dag vindt ook de lancering van de PoP Challenge vanuit Versnellingstafel regio Rotterdam plaats.

Dinsdag 8 oktober 2024
Infraplatform Randstad Noord krijgt kijkje achter de schermen van bronbemaling

Infrabouwers maken regelmatig gebruik van bronbemaling. Hoe die techniek precies werkt, konden ze donderdag 3 oktober zien en horen in Alkmaar bij Theo van Velzen. De expert in bronbemaling en grondboortechniek ontving het Infraplatform Randstad Noord voor een informatieve excursie.

Vrijdag 30 augustus 2024
Projecten voor versnelling gevraagd!

Vanuit de regionale versnellingstafels in Zuid-Holland worden leden van Bouwend Nederland opgeroepen om hun vastlopende projecten in te dienen bij de regionale versnellingstafels. Doel is het versnellen van betreffende projecten en inzichtelijk maken welke knelpunten voortgang vooral belemmeren.