Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Na je mbo infra opleiding gelijk aan de bak

Na je mbo Infra opleiding gelijk aan de bak!

Woensdag 17 januari 2024

Op 16 januari ondertekenden SPG Infra, Bouwend Nederland, Techniek College Rotterdam, Rotterdams Vakcollege De Hef, Het Zuiderpark College én NPRZ de verlenging van het convenant dat het Nationaal Programma Rotterdam Zuid en SPG Infra al zo’n tien jaar geleden startten. De verlenging is tot 2031 en hiermee verklaren zij samen op trekken voor een kansrijkere toekomst voor 50 jongeren van Rotterdam Zuid per jaar.

Jongeren die succesvol een van de zeven infra-gerelateerde mbo-opleidingen van het Techniek College Rotterdam afronden zijn namelijk zeker van een baan. Het mes snijdt aan twee kanten: door jongeren aan de start van hun opleiding een AanDeBak-garantie te bieden zijn zij verzekerd van werk met een goed salaris en heeft SPG Infra een ingang om de toestroom van professionals in grond-, water- en wegenbouw te vergroten. 

 

In januari komen bijna 1700 vmbo’ers naar de vijfde editie van het Gaan voor een baan evenement om kennis te maken 12 Rotterdamse werkgevers die mbo-studenten op Zuid jaarlijks 825 AanDeBak-garanties bieden. In Ahoy is een grote activiteitencarrousel met kansrijke sectoren zodat leerlingen uit klas 2, 3 en 4 bewuster hun profiel of vervolgopleiding kunnen kiezen. Zowel Bouw als Infra zijn aanwezig op het techniekplein. Dit is een van de voorbeelden waarbij de betrokken partijen van het convenant samenwerken om jongeren kennis te laten maken met de sector. 

 

Namens Bouwend Nederland waren Rinie Barendregt (bestuurslid Bouwend Rijnmond en Regio Randstad Zuid) en Lisa Jansen (adviseur Onderwijs en Arbeidsmarkt) aanwezig. 

Lisa Jansen
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt - Regio Randstad Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 16 juli 2024
Input gevraagd voor logisitieke hubs Rotterdam

Gemeente Rotterdam onderzoekt oplossingen voor efficiënte stadslogistiek. Er zijn zoekgebieden aangewezen waar potentiële hubs gerealiseerd zouden kunnen worden.

Woensdag 10 juli 2024
Projecten voor versnelling gevraagd!

Vanuit de regionale versnellingstafels in Zuid-Holland worden leden van Bouwend Nederland opgeroepen om hun vastlopende projecten in te dienen bij de regionale versnellingstafels. Doel is het versnellen van betreffende projecten en inzichtelijk maken welke knelpunten voortgang vooral belemmeren.

Vrijdag 31 mei 2024
In Breda kan het: in 100 dagen samen een gebiedsvisie opstellen

Om aan de grote vraag naar woningen te voldoen moeten er in de komende jaren honderdduizenden woningen bij worden gebouwd. Daarmee staan gemeenten en provincies voor een enorme opgave. In Breda werkten de gemeente en bouwpartners Maas-Jacobs Groep en Nederlandse Bouw Unie (NBU) intensief samen tijdens de voorbereidingen van Blossem. In 100 dagen stelden zij samen een gebiedsperspectief op, na nog eens 6 maanden lag er een ontwikkelvisie voor 615 nieuwe woningen.