1. Home
  2. Nieuws
  3. Oproep deelname aan werkconferenties over de vergwisplicht

Oproep deelname aan werkconferenties over de vergwisplicht

Donderdag 5 september 2024

In september organiseert de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA) twee conferenties over de vergewisplicht. In het Arbeidsomstandighedenbesluit staat dat de opdrachtgever in de ontwerpfase verplicht is om zich ervan te vergewissen dat de betrokken werkgevers en zelfstandigen in staat zijn de verplichtingen voor de arbeidsomstandigheden die gelden in de uitvoeringsfase na te komen. We waarderen het als je jouw ervaringen deelt met de Arbeidsinspectie. Dus sluit vooral aan op donderdag 5 of donderdag 19 september van 9.30 tot 16.30 uur in Utrecht.

Je bent van harte uitgenodigd voor één van de twee werkconferenties: 

•    Eerste bijeenkomst (donderdag 5 september) gaat over vergewissen in de praktijk (opdrachtnemers (middelgrote en kleine)). Daar wil de NLA met mensen uit de praktijk bespreken hoe zij vergewissen zien, wat dat betekent, hoe de relatie met de opdrachtgever is, hoe de coördinatoren hun werken kunnen en moeten doen, hoe ze dat aanpakken e.d.

•    Tweede bijeenkomst (donderdag 19 september) gaat over vergewissen op beleidsniveau en is bedoeld voor opdrachtgevers en grote opdrachtnemers. Daar wil de NLA met mensen bespreken hoe zij vergewissen zien, hoe ze dat invullen voor hun organisatie, waar ze tegen aan lopen e.d.

Na deze werkconferenties gaat de NLA met alle inbreng aan de slag om waar nodig nieuwe producten, werkinstructies of (communicatie)middelen te ontwikkelen. De NLA heeft aangegeven de inbreng van sociale partners bij deze producten belangrijk te vinden. 

Aanmelden
Ben jij of ken je iemand binnen je organisatie die wil deelnemen aan één van beide sessies, dan kan je rechtstreeks aanmelden bij project Carin Benders: CBenders@nlarbeidsinspectie.nl. Zij zal dan contact met je opnemen voor deelname aan één van beide sessies. Er is beperkt plek: dus meld je snel aan als je hierover wil meepraten.

Carina van der Tuijn
Adviseur Sociale Zaken Regio Randstad Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 5 september 2024
Bijeenkomst 12 september van fysiek naar online: Zero Emissie Zones en Bouwlogistiek

De fysieke bijeenkomst op 12 september hebben wij helaas moeten annuleren. wegens onvoldoende aanmeldingen. Om je toch te informeren bieden we de mogelijkheid om de inhoud van de workshops, alsnog online te volgen. Het programma ziet er als volgt uit:

Dinsdag 3 september 2024
Nieuw tv-seizoen 'De bouw maakt het' start 7 september

In het nieuwe seizoen van het RTL4-programma 'De bouw maakt het' duikt presentator Daan Nieber weer in de wereld van de bouw en infrastructuur. We krijgen een nieuw, exclusief kijkje achter de hekken van de bouwplaats en ontmoeten de passievolle bouwers die werken aan het Nederland van de toekomst. Van uitvoerder tot grondwerker en van hypermoderne 3D-printers tot historische restauratie: de bouw maakt het allemaal.

Vrijdag 30 augustus 2024
Projecten voor versnelling gevraagd!

Vanuit de regionale versnellingstafels in Zuid-Holland worden leden van Bouwend Nederland opgeroepen om hun vastlopende projecten in te dienen bij de regionale versnellingstafels. Doel is het versnellen van betreffende projecten en inzichtelijk maken welke knelpunten voortgang vooral belemmeren.