1. Home
  2. Nieuws
  3. Versnellingstafels organiseren dag van de projectenplanning

Versnellingstafels organiseren dag van de projectenplanning

Donderdag 17 oktober 2024

De Versnellingstafel Holland Rijnland organiseert op 8 november een Hacketon, een dag van de Projectenplanning voor plannen in Holland Rijnland regio (Leidse regio en bollenstreek). Bouwend Nederland roept ontwikkelaars en ontwikkelende bouwers op zich aan te melden met hun projecten. Op dezelfde dag vindt ook de lancering van de PoP Challenge vanuit Versnellingstafel regio Rotterdam plaats.

Projectplanning Hacketon Holland Rijnland

Hoe kom je samen tot versnellingsoplossingen? Hoe krijg je alle partijen op één lijn voor een integrale projectplanning? Hoe kun je parallel versnellen? Vragen die tijdens de Projectplanning Hackathon aan bod komen. Tijdens de Projectplanning Hackathon geven verschillende experts uw team inzicht en concrete handvatten om langdurige vergunningstrajecten, participatie- en bezwaarprocedures, bouwclaims, lastige onderhandelingen of financiële impasses te voorkomen, op te lossen of te versnellen. De Projectplanning Hackathon is een initiatief van de Regionale Versnellingstafel Holland Rijnland in samenwerking met Bouwend Nederland, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Holland Rijnland Wonen (HRW) en Provincie Zuid-Holland. Meld je hier aan voor deze dag.

PoP Challenge regio Rotterdam

De PlanOntwikkelingsProces challenge is een initiatief van de Regionale Versnellingstafel (RVT) regio Rotterdam. In de RVT werken de Provincie Zuid-Holland, gemeenten en corporaties in onze regio en marktpartijen samen om concrete projecten vlot te trekken en belemmeringen weg te nemen. Met de POPchallenge daagt de RVT regio Rotterdam iedereen in de regio Rotterdam uit de doorlooptijd van het PlanOntwikkelingsProces te halveren. Want dat proces behelst nu het grootste deel van het gehele bouwproces. Hier is veel tijd te winnen. Aanmelden kan via info@popchallenge.nl

Hacketon Parallel plannen Provincie Zuid-Holland 6 december

Provincie Zuid-Holland omarmt het idee van een hacketon en het concept van parallel plannen. Op 6 december organiseert Provincie Zuid-Holland daarom de Zuid-Hollandse Hackathon Parallel. Deelnemers aan deze dag krijgen de kans om een woningbouwproject vlot te trekken, door in het planproces parallel te schakelen.

Aanmelden projecten bij Regionale Versnellingstafels

Eerder is opgeroepen om projecten die vertraging oplopen aan te melden bij de regionale versnellingstafels. Het is nog steeds mogelijk om deze projecten aan te melden bij de regionale versnellingstafel Haaglanden, RVT regio Rotterdam, RVT Holland Rijnland of de regionale versnellingstafel Drechtsteden. 

Hessel Heins-Wunderle
Regiomanager Regio Randstad Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 17 oktober 2024
Bouwend Nederland onderschrijft oproep VNO-NCW om door te gaan met de Zero Emissie Zone in Den Haag Centrum

In 2014 sloten bedrijven, overheden en kennisinstellingen al een convenant om de stadslogistiek efficiënter en duurzamer te maken: de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (ZES).

Donderdag 17 oktober 2024
Kom 5 november kijken naar werken met Waterstof

Ook benieuwd hoe je zero-emissie met waterstof werkt in de GWW? Op 5 november stellen Hoogheemraadschap van Rijnland en Verboon Maasland hun project open om in de praktijk te laten zien hoe je met waterstof aan de slag kunt zijn.

Dinsdag 24 september 2024
SER-toolbox helpt bij verplichte rapportage diversiteit in de top

Bedrijven, die verplicht zijn om te rapporteren, hebben tot en met 31 oktober a.s. gelegenheid om in het SER Diversiteitsportaal te rapporteren over hun ambities en plannen van aanpak voor een evenwichtiger man-vrouwverhouding in de (sub)top.