1. Home
  2. Nieuws
  3. Wkb begeleidingstraject

WKB Begeleidingstraject Regio Randstad Zuid

Dinsdag 9 juli 2024

Sinds 1 januari 2024 is de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) van kracht. Deze wet heeft grote consequenties voor de organisatie van de kwaliteitsborging bij alle bouw- en infrabedrijven.

Regio Randstad Zuid organiseert in samenwerking met de Bouwend Nederland Academy het Wkb-begeleidingstraject. Wij bieden de gelegenheid, samen met collega bedrijven, jezelf goed voor te bereiden op de Wkb.

In vijf e-learningmodules en drie interactieve classroomsessies bieden we je stapsgewijze ondersteuning bij de implementatie van de Wkb binnen jouw bedrijfsvoering.

Na het volgen van het Wkb begeleidingstraject heb je:

  • Kennis van de hoofdlijnen van de Wkb en de Wkb-wegwijzer.
  • Inzicht in de impact van de Wkb per processtap voor je eigen bedrijfsvoering.
  • Een actiegericht plan om binnen het eigen bedrijf de Wkb te implementeren.
  • Voldoende kennis om aan de slag te gaan met een Wkb-(proef)projecten.

Reserveer je plek via onderstaande link en start op 10 september in Zoetermeer.

WKB Begeleidingstraject Regio Randstad Zuid - Aanmelden (aanmelder.nl)

Laurine van Baal
Verenigingsmanager Regio Randstad Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 5 september 2024
Bijeenkomst 12 september van fysiek naar online: Zero Emissie Zones en Bouwlogistiek

De fysieke bijeenkomst op 12 september hebben wij helaas moeten annuleren. wegens onvoldoende aanmeldingen. Om je toch te informeren bieden we de mogelijkheid om de inhoud van de workshops, alsnog online te volgen. Het programma ziet er als volgt uit:

Donderdag 5 september 2024
Oproep deelname aan werkconferenties over de vergwisplicht

In september organiseert de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA) twee conferenties over de vergewisplicht. In het Arbeidsomstandighedenbesluit staat dat de opdrachtgever in de ontwerpfase verplicht is om zich ervan te vergewissen dat de betrokken werkgevers en zelfstandigen in staat zijn de verplichtingen voor de arbeidsomstandigheden die gelden in de uitvoeringsfase na te komen. We waarderen het als je jouw ervaringen deelt met de Arbeidsinspectie. Dus sluit vooral aan op donderdag 5 of donderdag 19 september van 9.30 tot 16.30 uur in Utrecht.

Dinsdag 3 september 2024
Nieuw tv-seizoen 'De bouw maakt het' start 7 september

In het nieuwe seizoen van het RTL4-programma 'De bouw maakt het' duikt presentator Daan Nieber weer in de wereld van de bouw en infrastructuur. We krijgen een nieuw, exclusief kijkje achter de hekken van de bouwplaats en ontmoeten de passievolle bouwers die werken aan het Nederland van de toekomst. Van uitvoerder tot grondwerker en van hypermoderne 3D-printers tot historische restauratie: de bouw maakt het allemaal.