Logo Bouwend Nederland

Bouw- en infra aannemers uit Breda en omgeving organiseren gezamenlijke Onderwijsdag van de Bouw

Dinsdag 5 maart 2024

Vrijdag 7 juni presenteren bouw- en infra aannemers uit Breda en omgeving zich gezamenlijk op het bouwterrein van project 'Blossem' in Breda. Basisschoolleerlingen groep 4 t/m 8 gaan een fascinerende dag beleven en maken kennis met de bouw.

Aannemers slaan handen inéén

Daar waar in 2023 meerdere aannemers hun bouwplaats openstelden voor leerlingen, slaan zo'n 10 bouwers en 5 infrabouwers dit jaar op 7 juni de handen ineen om basisschoolleerlingen van groep 4 t/m 8 een mooie dag te laten beleven op één plaats in Breda. Op vrijdag 7 juni, de Onderwijsdag van de Bouw, presenteren zij zich op het bouwterrein van project 'Blossem' aan de Ettensebaan te Breda. Blossem is een gezamenlijk project van Nederlandse Bouw Unie en Maas-Jacobs.

 

De bouwers worden in de organisatie ondersteund door Bouwend Nederland afdeling Brabant Mid-WestBouwSchool BredaJinc en Techniek Talenten.

Activiteiten, een robot en racecontainer

Wethouder Arjen van Drunen van gemeente Breda opent de Onderwijsdag van de Bouw in Breda om 9.00 uur, waarna leerlingen tot 15.00 uur in tijdszones langs activiteiten geleid worden. Activiteiten van muurtje metselen tot het meebesturen van een electrische kraan. Maar er is ook een bestratingsrobot of stenenstapelrobot aanwezig en een heuse racecontainer.

 

De basisscholen in de ruime omgeving van Breda hebben in het najaar al een Save the Date voor dit event ontvangen. Intussen hebben zij onderstaande poster overhandigd gekregen en zien we die op meerdere scholen of bij sportclubs in Breda en omgeving hangen.

 

Bekijk hier de flyer.

 

Kijk hier het sfeerverslag van de Onderwijsdag van de Bouw editie 2023 terug.

 

De deelnemende aannemers zijn in elk geval (in alfabetische volgorde):

Aannemersbedrijf Van Agtmaal, Bouwbedrijf Balemans, Bouwbedrijf Boot, BredaBouw, C-Infra, Elshout Civiel, Bouwbedrijf Gelens, Aannemersbedrijf Gebr. Graaumans, De Kok Bouwgroep, De Krom Bestratingen, Bouwbedrijf Maas-Jacobs, Nederlandse Bouw Unie, Van Wijnen Breda en Winters Bouw en Ontwikkeling.

Aanmelden

Basisscholen kunnen meerdere klassen (groep 4 t/m 8) aanmelden, waarna zij in shifts zullen worden ingedeeld langs de activiteiten. Busvervoer kan geregeld worden. Aanmelden kan via: aanmeldingen@bouwschoolbreda.nl

 

Voor meer vragen kun je terecht bij verenigingsmanager Petra Landmeter (06-15557622) of BouwSchool Breda (076-5306060).

 

Zorg als basisschool dat jouw leerlingen deze unieke dag niet missen!

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 18 april 2024
Daar zijn ze weer ... de bouwplaatsbezoeken van Brabant Mid-West

Zoals voorgaande jaren organiseert Afdeling Brabant Mid-West kort voor de zomer bouwplaatsbezoeken op drie plekken in de afdeling om lokaal de mogelijkheid te bieden elkaar te blijven zien.

Woensdag 17 april 2024
JBN denkt graag mee over de toekomst van de branche

Sinds 1 januari is het bestuur en de ondersteuning van Jong Bouwend Nederland in regio Zuid gewijzigd. Een van de dingen waar Matthias van Burg, de nieuwe voorzitter, zich samen met zijn medebestuursleden voor gaat inspannen, is een betere verbinding met Bouwend Nederland. "Een wens die van beide kanten komt", aldus de kersverse leidsman.

Woensdag 17 april 2024
Flexibiliteit en directe lijnen: Loomans vindt imago van familiebedrijf heel waardevol

Natuurlijk zou Toine Loomans het mooi vinden als er op enig moment een vierde generatie Loomans aan het roer van Loomans Bouwbedrijf komt te staan maar kinderen pushen om een familiebedrijf over te nemen, is volgens de huidige directeur/eigenaar een heilloze weg. "Het moet echt uit jezelf komen om zo'n bedrijf te willen leiden, anders wordt het een lastig verhaal."