Logo Bouwend Nederland

Daar zijn ze weer ... de bouwplaatsbezoeken van Brabant Mid-West

Donderdag 18 april 2024

Zoals voorgaande jaren organiseert Afdeling Brabant Mid-West kort voor de zomer bouwplaatsbezoeken op drie plekken in de afdeling om lokaal de mogelijkheid te bieden elkaar te blijven zien.

Ruim voordat de bouwvakvakantie 2024 van start gaat nodigen wij de leden van Afdeling Brabant Mid-West nog graag uit om drie bouwplaatsen van collega's te bezoeken en elkaar weer even gezellig te zien en bij te praten.

Data bouwplaatsbezoeken

Dat kan dit jaar op de volgende data (van 16.00 tot 18.00 uur):

  • woensdag 5 juni in Oud-Gastel: vrijstaande bedrijfswoning met schuur, project van Bouwbedrijf Van der Zande uit Fijnaart.
  • woensdag 12 juni in Waalwijk (grens Heusden): nieuwbouw huisvesting arbeidsmigranten, project van Aannemingsbedrijf De Wit Drunen/Breda.

Voor omgeving Breda (midden van de afdeling) is besloten het bouwplaatsbezoek over de zomer heen te trekken. Met meerdere aannemers uit omgeving Breda wordt een groots event georganiseerd op de Onderwijsdag van de Bouw (7 juni). We verwachten op het bouwterrein van Blossem (Maas-Jacobs en NBU) die dag 1.500 basisschoolleerlingen.

Wil jij graag collega's op jouw bouwplaats uitnodigen? Laat het mij dan weten en we organiseren het samen.

5 juni Oud-Gastel / Bouwbedrijf Van der Zande

Uniek om een vrijstaande woning te bezoeken. Mathijs en Mireille van der Zande van Bouwbedrijf Van der Zande uit Fijnaart nodigen collega's uit de afdeling graag uit om, kort voor zij in de woning trekken, dit project te bezoeken. Mathijs kent elk detail van de bedrijfswoning en naastgelegen schuur en deelt graag vaktechnische zaken met collega's. Daarnaast is het leuk om eens zo'n project te bezoeken, omdat particuliere opdrachtgevers er vaak niet op zitten te wachten om een hoop kijkers over de vloer te krijgen. Hoe leuk dus dat we dat in het buitengebied van Oud-Gastel wel mogen.

Wees erbij op woensdag 5 juni van 16.00 tot 18.00 uur. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd. De uitnodiging is per mail naar alle leden verstuurd. Aanmelden kan bij Petra.

Open hier de uitnodiging en bekijk locatie en tijd.

En ook een aanrader om te lezen in de serie Familiebedrijven, dit artikel over familie Van der Zande.

12 juni Waalwijk / Aannemingsbedrijf De Wit Drunen | Breda

Op woensdag 12 juni mogen we te gast zijn bij een project van Aannemingsbedrijf De Wit Drunen | Breda. Zij realiseren op de grens van Waalwijk en Heusden een grootschalige campus voor arbeidsmigranten. In deze campus kunnen 270 arbeidsmigranten gehuisvest worden, verdeeld over 6 gebouwen van 3 verdiepingen.

De bouw is bijzonder in zijn bouwwijze door het volledige houten CLT-skelet van wanden, vloeren en het dak, met daaromheen een brandwerende schil. Verder is de bouw volledig demontabel en circulair her te gebruiken.

Ook die woensdag welkom van 16.00 tot 18.00 uur aan de Valkenvoortweg 20, Waalwijk.

Voor een hapje en drankje wordt gezorgd. De uitnodiging is per mail naar alle leden verstuurd. Aanmelden kan bij Petra.

Open hier de uitnodiging en bekijk locatie en tijd.

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 14 mei 2024
Gemeente Breda en marktpartijen zoeken naar logistieke oplossingen

De stad Breda staat voor een enorme woningbouwopgave. Het inwoneraantal zal tot 2040 bijna verdubbelen. Die enorme opgave is óók een grote logistieke opgave. Want hoe bouw je efficiënt, met zo min mogelijk verkeershinder en weinig emissies. De gemeente ging hierover graag in gesprek met marktpartijen.

Woensdag 8 mei 2024
Fa H. Heijnen en Zn: een familiebedrijf moderniseren gaat niet vanzelf

Harrie Heijnen had de hoop al opgegeven dat zijn zoon Mark ooit in de bouw zou gaan werken. Toch kreeg het bouwvirus ook de vierde generatie Heijnen in zijn greep en sinds kort is hij zelfs samen met zijn vader en tante mede-eigenaar van Fa H. Heijnen en Zn.

Woensdag 1 mei 2024
Al bijna een eeuw jaar volgt aannemersbedrijf Mesu de weg der geleidelijkheid

Vier generaties Mesu hebben hun stempel gedrukt op het Zeeuwse aannemersbedrijf Mesu. Volgens Jeroen Mesu hebben hij, zijn vader en opa echter niets wezenlijks veranderd aan het bedrijf dat zijn overgrootvader bijna honderd jaar geleden startte. Het is groter gegroeid, dat wel, maar het werkveld is nog altijd hetzelfde.