Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Infraplatform zeeland krijgt nieuwe voorzitter

Infraplatform Zeeland krijgt nieuwe voorzitter

Zaterdag 25 november 2023

Op 21 november kwam het infraplatform Zeeland bijeen. Een belangrijk onderdeel van de vergadering was het afscheid van voorzitter Joost Schuijs, na 11 jaar tomeloze inzet voor de sector. Leonard Pekaar, directeur bij van der Straaten, volgt hem op.

11 jaar lang zette Joost zich met veel inzet en toewijding in voor de Zeeuwse infrasector. Hierin stond hij boven de partijen en wist richting opdrachtgevers een brug te slaan, om de belangen van zowel opdrachtnemer als opdrachtgever helder uit te leggen. Dit heeft de positie van de sector versterkt en wederzijds begrip gegeven. 

 

Met veel dank aan Joost neemt Leonard Pekaar nu de voorzittershamer over. Als directeur van van der Straaten is Leonard als geen ander in staat de geslagen brug verder te ontwikkelen. De infraopgave die er in Zeeland aan komt, is groot en iedere partij is nodig deze te realiseren. Onder leiding van Leonard is onlangs een delegatie van het infraplatform hierover met de provincie Zeeland in gesprek geweest en deze contacten worden verder uitgebouwd.

Stikstof

Dat dit realiseren niet zomaar gaat, bleek uit de presentatie die Richard Mulder van Bouwend Nederland gaf. Er zijn vele, reële, problemen waar de sector mee te maken heeft. De inzet vanuit de sector is voor wat betreft korte termijn, komende kabinetsperiode en lange termijn is vooral gericht op helderheid en continuïteit. Geen verrassingen meer, geen nieuwe crises, maar helderheid voor zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers. Zie voor alle ontwikkelingen ook de presentatie.

Samenwerking overheden

Na deze presentatie duidde Hanneke van Eijndhoven, regiomanager Zuid van Bouwend Nederland, de samenwerking tussen de infrasector en de diverse overheden. De gezamenlijke belangen zijn groot en kunnen alleen in goed onderling overleg worden gerealiseerd. Hierbij moeten zowel markt als overheid meer open kaart spelen over uitdagingen en kansen, om deze samen vervolgens ook te pakken.

Conclusie

Er liggen grote uitdagingen en kansen voor de Zeeuwse infrasector de komende jaren. Als infraplatform gaan we door op de ingeslagen weg, met een goede samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. We kijken terug op een mooi afscheid van boegbeeld Joost Schuijs en gaan met vertrouwen in Leonard vooruit.

Jos Lukasse
Verenigingsmanager afdeling Zeeland
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 16 juli 2024
Lennard Heij nieuwe algemeen directeur Bouwend Nederland

Het Dagelijks Bestuur van Bouwend Nederland stemde vandaag unaniem in met de benoeming van Lennard Heij (1977) tot algemeen directeur. Na een uitgebreid wervingstraject is Lennard geselecteerd om de directie en werkorganisatie te leiden. Juist met zijn bouwachtergrond kan hij het belang van de lidbedrijven in het oog houden en de bouw- en infrasector verder helpen versterken. Na het vertrek van Fries Heinis vervulde Lennard de rol al op interim basis.

Dinsdag 9 juli 2024
Oproep aan minister: maak schoon en voldoende water tot topprioriteit

AARDige Buren, Aedes, ANWB, Biohuis, Bouwend Nederland, Caring Farmers, Natuurmonumenten, Natuur & Milieu, NEPROM, Vereniging Eigen Huis en Vewin met hun achterban van ruim 6,5 miljoen Nederlanders en 5000 bedrijven en woningcorporaties roepen de nieuwe minister van Infrastructuur & Waterstaat Barry Madlener op om schoon, voldoende en betaalbaar water voor mens en natuur te waarborgen in het nieuwe regeringsprogramma. Dit initiatief komt voort uit de dringende noodzaak om waterkwaliteit en -beschikbaarheid in Nederland te verbeteren in het licht van groeiend watergebruik, toenemende vervuiling en klimaatverandering.

Dinsdag 2 juli 2024
Economische krimp en gemengde vooruitzichten in de bouwketen in voorjaar 2024

Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) heeft vandaag de Monitor Bouwketen Voorjaar 2024 gepubliceerd, waarin de recente economische ontwikkelingen en de stand van de conjunctuur binnen de bouwketen worden beschreven.