Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Kam rz over nieuwe onderzoeksaanpak arbeidsinspectie

KAM RZ over nieuwe onderzoeksaanpak Arbeidsinspectie

Vrijdag 1 september 2023

Op woensdag 20 september komt de Nederlandse Arbeidsinspectie naar regio Zuid voor de bijeenkomst van de contactgroep KAM. Zij zullen ons bijpraten over de Gedifferentieerde aanpak ongevallen (GAO 2.0) die sinds januari van dit jaar van kracht is.

Deze nieuwe onderzoeksaanpak maakt het mogelijk dat de werkgever zelf onderzoek doet wanneer er een arbeidsongeval heeft plaatsgevonden. Doel is het leren en voorkomen van ongevallen met aandacht voor directe oorzaken én achterliggende oorzaken. Door te leren van een onveilige situatie en er zelf verbeterpunten uit te laten ontstaan, zal verandering in bewustzijn veel meer van onderen naar boven binnen een organisatie ontstaan. 

Wil je weten hoe dit werkt en wat dit voor je organisatie kan betekenen? Kom dan op 20 september naar Van der Valk Tilburg, waar de bijeenkomst van de contactgroep plaatsvindt.

Programma

  • 14.30 uur: Inloop
  • 15.00 uur: Start bijeenkomst met toelichting op GAO 2.0 door twee medewerkers van de Nederlandse Arbeidsinspectie
  • 16.30 uur: Afsluiten en gelegenheid tot napraten
  • 17.00 uur: Einde bijeenkomst

Aanmelden voor bijeenkomst en/of contactgroep KAM

Leden van de contactgroep KAM RZ hebben per e-mail een uitnodiging ontvangen.

Wil je meer weten over de bijeenkomst of deze contactgroep? Neem dan contact op met Yvonne van Zijl, adviseur sociale zaken voor regio Zuid.

Yvonne van Zijl
Adviseur sociale zaken regio Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 25 juli 2024
Podcast 'Verhalen in Veiligheid' vertelt belang van veiligheid in aanbestedingen

Hoe ziet veiligheid in aanbestedingen eruit? Hoe kunnen bedrijven de Veiligheidsladder gebruiken om houding en gedrag te kunnen meten? In de podcast 'Verhalen in Veiligheid' geeft Dea Snoeijer, expert veiligheid in de bouw, antwoord op deze vragen.

Woensdag 10 juli 2024
Bouw- en infrasector lanceert nieuw hitteprotocol

In reactie op de toenemende hittegolven en het veranderende klimaat, heeft Volandis in samenwerking met sociale partners AFNL, Bouwend Nederland, CNV, FNV en Waterbouwers een nieuw hitteprotocol ontwikkeld voor de bouw- en infrasector. Dit initiatief biedt een uitgebreide set richtlijnen en maatregelen om veilig te kunnen werken bij hoge temperaturen.

Zondag 7 juli 2024
Stappenplan handhavingsbeleid dieselmotorenemissies

Begin dit jaar kondigde de Nederlandse Arbeidsinspectie aan strenger te handhaven op de blootstelling aan dieselmotorenemissie. We hebben hierover - samen met andere branches – enkele keren met de inspectie gesproken. Het beleid blijft onveranderd, maar we helpen je graag op weg.