Logo Bouwend Nederland

KAM RZ over nieuwe onderzoeksaanpak Arbeidsinspectie

Vrijdag 1 september 2023

Op woensdag 20 september komt de Nederlandse Arbeidsinspectie naar regio Zuid voor de bijeenkomst van de contactgroep KAM. Zij zullen ons bijpraten over de Gedifferentieerde aanpak ongevallen (GAO 2.0) die sinds januari van dit jaar van kracht is.

Deze nieuwe onderzoeksaanpak maakt het mogelijk dat de werkgever zelf onderzoek doet wanneer er een arbeidsongeval heeft plaatsgevonden. Doel is het leren en voorkomen van ongevallen met aandacht voor directe oorzaken én achterliggende oorzaken. Door te leren van een onveilige situatie en er zelf verbeterpunten uit te laten ontstaan, zal verandering in bewustzijn veel meer van onderen naar boven binnen een organisatie ontstaan. 

Wil je weten hoe dit werkt en wat dit voor je organisatie kan betekenen? Kom dan op 20 september naar Van der Valk Tilburg, waar de bijeenkomst van de contactgroep plaatsvindt.

Programma

  • 14.30 uur: Inloop
  • 15.00 uur: Start bijeenkomst met toelichting op GAO 2.0 door twee medewerkers van de Nederlandse Arbeidsinspectie
  • 16.30 uur: Afsluiten en gelegenheid tot napraten
  • 17.00 uur: Einde bijeenkomst

Aanmelden voor bijeenkomst en/of contactgroep KAM

Leden van de contactgroep KAM RZ hebben per e-mail een uitnodiging ontvangen.

Wil je meer weten over de bijeenkomst of deze contactgroep? Neem dan contact op met Yvonne van Zijl, adviseur sociale zaken voor regio Zuid.

Yvonne van Zijl
Adviseur sociale zaken regio Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 22 april 2024
Bouwbedrijf Vrolijk maakt het spelenderwijs veiliger

Bij Bouwbedrijf Vrolijk doen ze het vaak nét een beetje anders. Zo ook tijdens de Bewust Veilig-dag. Dit jaar werden alle medewerkers in groepjes getraind op digitale veiligheid via mobiele escaperooms. Eerder al ontwikkelde Vrolijk een eigen game waarin veiligheid op de bouwplaats centraal staat. “Een serieus thema als veiligheid kan je spelenderwijs juist heel effectief onder de aandacht brengen”, meent KAM-manager Marco Waarts.

Donderdag 18 april 2024
Praktisch werkboek over klimmen op de veiligheidsladder

Tijdens de bestuurdersdag was er volop aandacht voor veiligheidscultuur en psychologische veiligheid. Onze bestuurders zagen een toneelstuk over een onveilige situatie op het werk en reflecteerden daarop. Ook was er een keynote lezing over psychologische veiligheid. En op de tafels lag een proefdruk van het nieuwe werkboek Samen klimmen op de veiligheidsladder. Dit werkboek voor mkb-bedrijven is in opdracht van ons ontwikkeld.

Woensdag 17 april 2024
Marktdag Waterschap Limburg valt in goede aarde

Met ruim 80 deelnemers was de Marktdag Waterschap Limburg van dinsdag 9 april absoluut goed bezocht. Belangrijker nog dan het mooie aantal, was dat de aanwezigen heel enthousiast waren over wat de middag in Roermond ze had opgeleverd.