Logo Bouwend Nederland

Studenten Bouwkunde maken kennis met de bouwplaats

Dinsdag 30 januari 2024

Ruim 250 eerstejaars studenten Bouwkunde van Avans Academie voor Duurzaam Gebouwde Omgeving bezochten 25 januari een bouwplaats bij één van onze leden om nader kennis te maken met onze sector.

Zelf bezocht ik met een groep van elf studenten het project Groenkazerne van Maas-Jacobs in Ulvenhout. Wat was er een enthousiasme van beide kanten! Studenten werden meegenomen en geïnspireerd door het verhaal van Nick Renne, ooit zelf duaal student bij Avans. Huidig duaal student Floris van Rijsbergen nam de studenten vervolgens mee op rondleiding over het bouwproject. Daar kwamen we lidbedrijf Van Engelen Metselwerken B.V. tegen en Mart van der Zanden die de infrastructuur verzorgt op het project. Een mooi voorbeeld hoe onze leden samenwerken om een project succesvol tot stand te brengen.

 

Dank aan alle leden van Regio Zuid die deze dag hun bouwprojecten in Brabant openstelden voor studenten.

Karin Oomen
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt - Regio Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 10 april 2024
Bij Bouwbedrijf Van der Zande steken ze hun mening niet onder stoelen of banken

Familiebedrijven hebben een prachtig imago: stabiel, betrouwbaar, warm. Ook binnen familiebedrijven kan het wel eens knetteren. Zo verliep bij Bouwbedrijf Van der Zande uit Fijnaart de overname niet geheel geruisloos. De Brabanders delen hun ervaringen graag met anderen.

Woensdag 10 april 2024
Verhelderend BouwCafé over zero-emissie bouwen en vervoeren

Limburgse bouwers en infabouwers hebben nog de nodige vragen en twijfels over het werken met elektrisch materiaal. Het informatieve BouwCafé van 3 april in Buitenplaats Vaeshartelt in Maastricht heeft echter veel duidelijkheid gegeven over de mogelijkheden.

Dinsdag 9 april 2024
Ledenbijeenkomst Infraplatform Brabant: de transitie blijft vragen om lef

Donderdag 4 april kwamen Brabantse infraleden in Tilburg bijeen voor de ledenbijeenkomst infra. Hierin werden zij bijgepraat vanuit de Klankbordgroep Infra Klein over de kansen voor het mkb en werd gediscussieerd over de duurzaamheidsuitdagingen waar we met elkaar voor staan.