Logo Bouwend Nederland

Van der Zanden met wereldprimeur in BNL editie oktober 2023

Dinsdag 17 oktober 2023

Wethouders Breda spreken terecht hun trots uit over deze primeur in hun stad. Het eerste volledige circulaire én emissieloze sloopproject, uniek in Nederland en de rest van de wereld.

Ze zijn er al meerdere malen mee in het nieuws geweest, maar de accucontainers/powerbanks en het electrisch materieel zijn dan ook echt indrukwekkend. Op 12 mei gaven de broers Tijs en Mart van der Zanden van Aannemingsbedrijf Van der Zanden Moergestel een feestelijk tintje aan de start van de sloop van het voormalige Harley pand in Breda. Onder ruime belangstelling werd getoond hoe geruisloos en zonder uitstoot werd gesloopt. Eén van de accu's staat op de bouwplaats; de andere wordt opgeladen bij het kantoorpand van Van der Zanden in Moergestel.

Lees hier het volledige artikel over de ontwikkeling van de accu en de investeringen die Van der Zanden gedaan heeft om de toekomst met hun circulaire en emissieloze ambities vol vertrouwen tegemoet te zien.

Scan ook de QR code in het artikel om de video van deze eerste unieke sloopactiviteit terug te kijken.

In het kader van duurzaamheid en de weg naar emissieloos bouwen publiceerde Bouwend Nederland hun verhaal in de BNL editie Regio Zuid oktober 2023.

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 9 april 2024
Ledenbijeenkomst Infraplatform Brabant: de transitie blijft vragen om lef

Donderdag 4 april kwamen Brabantse infraleden in Tilburg bijeen voor de ledenbijeenkomst infra. Hierin werden zij bijgepraat vanuit de Klankbordgroep Infra Klein over de kansen voor het mkb en werd gediscussieerd over de duurzaamheidsuitdagingen waar we met elkaar voor staan.

Woensdag 6 maart 2024
Ruimtelijk Voorstel Provincie zet woningbouw in Zuid-Holland verder klem

Het Ruimtelijk Voorstel van de Provincie Zuid-Holland maakt bouwen van betaalbare woningen in Zuid-Holland verder onhaalbaar. Bouwend Nederland vindt het beleid onverstandig en onrealistisch.

Donderdag 29 februari 2024
Partners woningbouw: 'Uitvoering moet beter en sneller'

Nederland kampt met een woningcrisis. Om het enorme woningtekort in te lopen is het nodig dat er jaarlijks minstens 100.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Dat zeggen provincies, gemeenten, corporaties, bouwers, ontwikkelaars, investeerders, makelaars en bij de woningbouw betrokken consumentenorganisaties. Twaalf partijen hebben onderling afspraken gemaakt over hoe dat doel versneld bereikt kan worden. Tijdens de landelijke Woontop op 29 februari in Den Haag vragen ze de politieke partijen om dit initiatief daadkrachtig te steunen en de grote woningnood gezamenlijk met meer urgentie aan te pakken.