Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Arbeidsmarktcommunicatietip spreek de taal van je doelgroep

Arbeidsmarktcommunicatietip: spreek de taal van je doelgroep

Woensdag 13 december 2023

Een geweldige opkomst, een boeiend programma, een gezellige sfeer én een smakelijke kerstlunch; de bijeenkomst van 7 december in Apeldoorn was een perfecte afsluiting van 2023 voor de HR-professionals van regio Oost.

Het was volle bak bij de HR-bijeenkomst van 7 december. Maar liefst 50 deelnemers waren er naar het Van der Valk hotel Apeldoorn gekomen. Na haar welkomstwoord praatte Mayra Schoolen ze bij over de status van de cao-onderhandelingen; een onderwerp waar HR-medewerkers en -managers altijd zeer geïnteresseerd in zijn. Esther ten Have van Bouwend Nederland richtte  vervolgens de focus op vrouwen in de bouw met een technisch beroep. Ze riep dames die zich bezighouden met het primaire proces van bouwen op om vooral naar de Bouwvrouwendag te komen. Bouwend Nederland organiseert die op vrijdag 8 maart 2024 bij Bouwmensen Rijssen.

Het imago is zo gek nog niet

Het volgende programma-onderdeel was de presentatie van Angelina van Weerdenburg over de imagocampagne ‘De Bouw maakt het’. De senior communicatie adviseur van Bouwend Nederland vertelde onder meer dat Nederlanders veel positiever naar de sector kijken dan de sector zelf dat inschat; zo’n 44% heeft een positief tot zeer positief beeld van de bouw en infra terwijl slechts 6% er negatief over denkt. Niet slecht dus, maar dat betekent ook dat er met 50% ‘neutralen’ nog veel hartjes te winnen zijn. Van Weerdenburg riep op om daar als bouw en infra gezamenlijk aan te werken, bijvoorbeeld door mooie projecten aan te dragen zodat die weer kunnen worden gebruikt in campagnes.

Interactief en informatief

Het hoofdgerecht van de bijeenkomst was ‘Arbeidsmarktcommunicatie’. Annefleur Verveld en Margon Lamers van de Jong & Laan, adviseurs arbeidsmarktcommunicatie, trakteerden de deelnemers op een leerzame en interactieve sessie over dit onderwerp. Er werd onder meer gediscussieerd over de vraag hoe je er als bedrijf nou voor kunt zorgen dat je bij de juiste mensen de juiste snaar weet te raken zodat ze bij jouw bedrijf komen werken. Belangrijk volgens de twee specialisten is vooral om de taal te spreken van de groep die je aan je wilt binden. Hierover, en over andere vraagstukken rondom het thema, discussieerden de deelnemers verder aan drie gesprekstafels. Daar ging het over: Timmeren aan een toekomstbestendig voordelenpakket, Bouwen aan een duurzaam droomteam en Ontwerpen van een moderne constructie voor het werving- en selectieproces. Er werd gerouleerd zodat iedereen aan elke gesprekstafel kon aanschuiven. De input, die op flip-overs werd verzameld, wordt nog uitgewerkt en onder de aanwezigen verspreid.

Kerstlunch met een aardigheidje toe

De vorm met de discussietafels was niet alleen een mooie methode om veel informatie op te halen, maar ook om elkaar beter te leren kennen. Daar konden de deelnemers nog een vervolg aan geven tijdes de afsluitende kerstlunch. Als dank voor de goede inzet in het afgelopen jaar en de altijd weer aangename sfeer van de bijeenkomsten, kregen alle deelnemers een leuk cadeautje mee. En uiteraard de planning voor komend jaar, want ook in 2024 worden er weer informatieve HR-bijeenkomsten georganiseerd. Houd je je bij jouw bedrijf ook bezig met HR/personeelszaken en zou je je bij de HR-contactgroep willen aansluiten? Neem dan contact op met Mayra Schoolen.

Mayra Schoolen
Adviseur sociale zaken - Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 25 juli 2024
Oost aan de slag met de ontwikkeling van je medewerkers

De bouwsector staat bekend om zijn dynamiek en constante ontwikkeling. In deze snel veranderende industrie is het essentieel dat bedrijven en hun werknemers zich blijven ontwikkelen en nieuwe vaardigheden aanleren. Regio Oost heeft hierop ingespeeld en een workshop georganiseerd die is gericht op de leercultuur binnen de sector.

Maandag 22 juli 2024
Technodiscovery brengt techniek dichter bij jongeren

De vraag naar technisch geschoolde medewerkers is groter dan ooit, aar hoe maak je het personeel van de toekomst enthousiast voor techniek? In Ede, midden in de Foodvalley, plant het leer- en ontdekcentrum TechnoDiscovery het zaadje van techniek al jaren bij basisschoolleerlingen, VO-leerlingen van leerjaar 1 en 2 én docenten.

Maandag 22 juli 2024
Buitenlandse bouwers leren taal én vak in Oost

De komende jaren moeten in Nederland bijna een miljoen woningen gebouwd worden, maar goede vakmensen zijn schaars. Daarom zijn arbeidsmigranten hele waardevolle krachten voor de bouwsector. Een aantal medewerkers van Heutink Bouwgroep volgt een traject bij het Deltion College waarin ze zowel gerichte vakkennis opdoen als hun beheersing van de Nederlandse (bouw)taal verbeteren. Daardoor worden ze breder inzetbaar.