Logo Bouwend Nederland

Arbeidsmarktcommunicatietip: spreek de taal van je doelgroep

Woensdag 13 december 2023

Een geweldige opkomst, een boeiend programma, een gezellige sfeer én een smakelijke kerstlunch; de bijeenkomst van 7 december in Apeldoorn was een perfecte afsluiting van 2023 voor de HR-professionals van regio Oost.

Het was volle bak bij de HR-bijeenkomst van 7 december. Maar liefst 50 deelnemers waren er naar het Van der Valk hotel Apeldoorn gekomen. Na haar welkomstwoord praatte Mayra Schoolen ze bij over de status van de cao-onderhandelingen; een onderwerp waar HR-medewerkers en -managers altijd zeer geïnteresseerd in zijn. Esther ten Have van Bouwend Nederland richtte  vervolgens de focus op vrouwen in de bouw met een technisch beroep. Ze riep dames die zich bezighouden met het primaire proces van bouwen op om vooral naar de Bouwvrouwendag te komen. Bouwend Nederland organiseert die op vrijdag 8 maart 2024 bij Bouwmensen Rijssen.

Het imago is zo gek nog niet

Het volgende programma-onderdeel was de presentatie van Angelina van Weerdenburg over de imagocampagne ‘De Bouw maakt het’. De senior communicatie adviseur van Bouwend Nederland vertelde onder meer dat Nederlanders veel positiever naar de sector kijken dan de sector zelf dat inschat; zo’n 44% heeft een positief tot zeer positief beeld van de bouw en infra terwijl slechts 6% er negatief over denkt. Niet slecht dus, maar dat betekent ook dat er met 50% ‘neutralen’ nog veel hartjes te winnen zijn. Van Weerdenburg riep op om daar als bouw en infra gezamenlijk aan te werken, bijvoorbeeld door mooie projecten aan te dragen zodat die weer kunnen worden gebruikt in campagnes.

Interactief en informatief

Het hoofdgerecht van de bijeenkomst was ‘Arbeidsmarktcommunicatie’. Annefleur Verveld en Margon Lamers van de Jong & Laan, adviseurs arbeidsmarktcommunicatie, trakteerden de deelnemers op een leerzame en interactieve sessie over dit onderwerp. Er werd onder meer gediscussieerd over de vraag hoe je er als bedrijf nou voor kunt zorgen dat je bij de juiste mensen de juiste snaar weet te raken zodat ze bij jouw bedrijf komen werken. Belangrijk volgens de twee specialisten is vooral om de taal te spreken van de groep die je aan je wilt binden. Hierover, en over andere vraagstukken rondom het thema, discussieerden de deelnemers verder aan drie gesprekstafels. Daar ging het over: Timmeren aan een toekomstbestendig voordelenpakket, Bouwen aan een duurzaam droomteam en Ontwerpen van een moderne constructie voor het werving- en selectieproces. Er werd gerouleerd zodat iedereen aan elke gesprekstafel kon aanschuiven. De input, die op flip-overs werd verzameld, wordt nog uitgewerkt en onder de aanwezigen verspreid.

Kerstlunch met een aardigheidje toe

De vorm met de discussietafels was niet alleen een mooie methode om veel informatie op te halen, maar ook om elkaar beter te leren kennen. Daar konden de deelnemers nog een vervolg aan geven tijdes de afsluitende kerstlunch. Als dank voor de goede inzet in het afgelopen jaar en de altijd weer aangename sfeer van de bijeenkomsten, kregen alle deelnemers een leuk cadeautje mee. En uiteraard de planning voor komend jaar, want ook in 2024 worden er weer informatieve HR-bijeenkomsten georganiseerd. Houd je je bij jouw bedrijf ook bezig met HR/personeelszaken en zou je je bij de HR-contactgroep willen aansluiten? Neem dan contact op met Mayra Schoolen.

Mayra Schoolen
Adviseur sociale zaken - Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 11 april 2024
Excursie transformatie Geertruiden NXT en jaarvergadering

Wij nodigen je graag uit voor een excursie naar het voormalig Sint Geertruiden Ziekenhuis en de jaarvergadering bij Van der Valk in Deventer op 15 mei aanstaande. De excursielocatie wordt momenteel getransformeerd naar woningen en maakt deel uit van een gebiedsontwikkeling “Plan G” genoemd. De excursie sluiten we af met een beknopte jaarvergadering en een diner. 

Dinsdag 2 april 2024
Excursie regio Twente naar circulaire megahal Bleckmann Almelo en update inlenen zzp'ers

Wil je een uniek bezoek brengen aan het eerste circulaire logistiek bedrijfsgebouw in Twente en wil je kort bijgepraat worden over waar je op moet letten bij het inhuren van zzp’ers? Kom dan op 25 april naar de nieuwbouwlocatie van Bleckmann in Almelo.

Donderdag 28 maart 2024
Building the Future biedt frisse kijk op wateruitdagingen

Ruim 250 deelnemers mocht Hogeschool Windesheim maandagmiddag 18 maart ontvangen voor het symposium Building the Future. Op het programma stonden een aantal informatieve en boeiende lezingen en masterclasses, allemaal in het kader van het thema van deze 6e editie: Waterrijk bouwen.