1. Home
  2. Nieuws
  3. Asfaltdag 2023

Asfaltdag 2023

Dinsdag 1 augustus 2023

De asfaltdag meemaken betekent dat je weer op de hoogte bent als het over asfalt gaat. Met als bijkomend voordeel dat je kunt zeggen: "Ik was er ook bij."

Op dinsdag 12 december a.s. organiseren we in Theater Flint in Amersfoort de jaarlijkse asfaltdag. Een dag vol kennis en ontmoetingen. Aan de hand van een aantal presentaties en discussies worden de deelnemers meegenomen in de actualiteit van asfalt. 

Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn onder andere de Asfalt-Impuls, de verduurzaming van asfalt, het uitfaseren van hotmix asfaltmengsels en nog veel meer. Houd de berichtgeving op deze website in de gaten voor meer informatie over de asfaltdag.

Zet 'm alvast in je agenda!

We zien je graag op dinsdag 12 december op de asfaltdag. Dus noteer het nu direct in je agenda.

Ron Wesseling
Verenigingsmanager vakgroep bitumineuze werken
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 12 juli 2024
Convenant: op naar duurzamer asfalt in het Noorden

Overheden, brancheorganisaties en marktpartijen in de drie noordelijke provincies zetten samen in op duurzamer asfalt. Daarvoor hebben ze de afgelopen weken hun handtekening gezet onder een convenant. De ondertekenaars streven naar minder soorten asfalt, een duurzamere samenstelling en productie op een lagere temperatuur. Daarnaast zetten ze in op hergebruik van asfalt en verduurzaming van de vier asfaltcentrales.

Maandag 16 oktober 2023
Asfaltdag 2023: 12 december Flint Amersfoort

Verduurzaming is het thema binnen de asfaltsector. CO2 doelen, hergebruik en andere onderwerpen die bijdragen aan verduurzaming zijn het gesprek van de dag in de wereld van het asfalt. Tijdens de dag wordt dit punt van meerdere kanten belicht. Naast een inhoudelijk programma is de Asfaltdag er vooral ook om elkaar te ontmoeten. Genoeg redenen om 12 december naar Amersfoort te komen.

Maandag 12 december 2022
Verduurzaming asfaltsector centraal op Asfaltdag 2022

“Fijn dat het weer kan!” Een veel gehoorde uitspraak bij binnenkomst van de ruim 400 deelnemers aan de Asfaltdag. Na 2 digitale versies (eindelijk) weer een life event in Flint in Amersfoort. Middels verschillende presentaties en een levendige paneldiscussie zijn de deelnemers weer op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen in de asfaltsector. Met als hoogtepunt de start van de campagne van de Vakgroep Bitumineuze Werken van Bouwend Nederland voor het uitfaseren van hotmix asfaltmengsels. Tussen de presentaties en tijdens de borrel is er naar hartenlust genetwerkt tussen de 45 stands van toeleveranciers van de sector. Bekijk onderaan dit artikel de presentaties van de Asfaltdag.