Logo Bouwend Nederland

Asfaltdag 2023

Dinsdag 1 augustus 2023

De asfaltdag meemaken betekent dat je weer op de hoogte bent als het over asfalt gaat. Met als bijkomend voordeel dat je kunt zeggen: "Ik was er ook bij."

Op dinsdag 12 december a.s. organiseren we in Theater Flint in Amersfoort de jaarlijkse asfaltdag. Een dag vol kennis en ontmoetingen. Aan de hand van een aantal presentaties en discussies worden de deelnemers meegenomen in de actualiteit van asfalt. 

Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn onder andere de Asfalt-Impuls, de verduurzaming van asfalt, het uitfaseren van hotmix asfaltmengsels en nog veel meer. Houd de berichtgeving op deze website in de gaten voor meer informatie over de asfaltdag.

Zet 'm alvast in je agenda!

We zien je graag op dinsdag 12 december op de asfaltdag. Dus noteer het nu direct in je agenda.

Ron Wesseling
Verenigingsmanager vakgroep bitumineuze werken
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 21 december 2023
Terugblik op de Asfaltdag 2023

"Goed je weer te zien!" Een veel gehoorde uitspraak bij binnenkomst van de ruim 450 deelnemers aan de Asfaltdag. Jaarlijks is de Asfaltdag hét ontmoetingspunt voor opdrachtgevers, opdrachtnemers, toeleveranciers en anderen uit de asfaltsector. Met verschillende presentaties en een levendige paneldiscussie zijn de deelnemers weer op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen in de asfaltsector. Tussen de presentaties en tijdens de borrel is er naar hartenlust genetwerkt tussen de 40 stands van toeleveranciers aan de sector.

Maandag 16 oktober 2023
Asfaltdag 2023: 12 december Flint Amersfoort

Verduurzaming is het thema binnen de asfaltsector. CO2 doelen, hergebruik en andere onderwerpen die bijdragen aan verduurzaming zijn het gesprek van de dag in de wereld van het asfalt. Tijdens de dag wordt dit punt van meerdere kanten belicht. Naast een inhoudelijk programma is de Asfaltdag er vooral ook om elkaar te ontmoeten. Genoeg redenen om 12 december naar Amersfoort te komen.

Donderdag 6 juli 2023
Eindhoven vraagt bij aanbestedingen een variant circulair asfalt uit

Asfaltproducenten hebben afgesproken om in 2025 te stoppen met de productie van asfalt boven de 140°C. Hierdoor daalt de emissie van broeikasgassen. Er zijn al volop duurzame asfaltmengsels op de markt, beaamt strategisch inkoopadviseur Bas Drijvers. De gemeente Eindhoven vraagt bij aanbestedingen een variant uit, waarbij aannemers de ruimte hebben om met duurzame asfaltmengsels in te schrijven.